Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η επόμενη Mercedes-Benz GLC

Ελλάδα 23:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η επόμενη Mercedes-Benz GLC

ΝΕΑ

Αυτή είναι η επόμενη Mercedes-Benz GLC

ΝΕΑ

Η ολοκαίνουργια Mercedes GLC αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της σε δύο χρόνια από σήμερα, χρησιμοποιώντας μάλιστα την ίδια τεχνολογία που προορίζεται για τη νέα γενιά της C-Class.

Advertisement
Advertisement

Οι φωτογράφοι κατάσκοποι εντόπισαν τη Mercedes GLC δεύτερης γενιάς για πρώτη φορά να υποβάλλεται σε δοκιμές στη Γερμανία. Το ολοκαίνουργιο μοντέλο, το οποίο απέχει αρκετά χρόνια μακριά από τους εκθεσιακούς χώρους, θα μεγαλώσει σε μέγεθος και θα αποκτήσει μια ολόφρεσκη εμφάνιση.

Όπως και η επερχόμενη αντικατάσταση της Mercedes C-Class, έτσι και η νέα GLC θα βασίζεται σε μια αναθεωρημένη έκδοση της πλατφόρμας MRA της Mercedes. Αυτή θα αναβαθμιστεί προκειμένου να υποστηρίξει μια πλήρως ηλεκτροκίνητη γκάμα μοντέλων. Η σειρά θα αποτελείται από 4κύλινδρους βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, ενώ, ο καθένας από αυτούς θα υποστηρίζεται από μια γεννήτρια εκκίνησης με ιμάντα και μια μικρή μπαταρία. Το σύστημα θα παρέχει επιπλέον 14 ίππους και θα επιτρέπει στον κινητήρα εσωτερικής καύσης του SUV να απενεργοποιηθεί στον αυτοκινητόδρομο όταν αυτό είναι εφικτό. Αναμένεται επίσης μια πιο αποτελεσματική υβριδική έκδοση plug-in στη νέα GLC.

Advertisement
Advertisement

Με βάση τις κατασκοπευτικές λήψεις, οι αναθεωρήσεις στο στυλ δείχνουν να είναι εξελικτικές και όχι επαναστατικές, με αυτή τη νέα GLC να διατηρεί τον ίδιο σχεδιασμό με το σημερινό μοντέλο. Ωστόσο, λόγω της αναβάθμισης της πλατφόρμας, το νέο SUV θα είναι μεγαλύτερο από το τρέχον μοντέλο, με μεγαλύτερη μύτη και ουρά, όπως υποδεικνύεται από την παχύτερη κολόνα C αυτού του πρωτότυπου, όπως και το ευρύτερο παράθυρο στο πίσω τμήμα.

Οι εσωτερικές αλλαγές αναμένεται να είναι περισσότερες, με τη νέα GLC να υιοθετεί μια πλήρως επανασχεδιασμένη διάταξη στο ταμπλό. Το τελευταίο σύστημα ψυχαγωγίας της Mercedes θα κυριαρχεί στην καμπίνα, αφού θα εκτείνεται από το κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας και θα συνδυάζει μια κεντρική οθόνη με νέα ψηφιακά όργανα.