Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή η Porsche 911 ανέβηκε μέχρι τα 6.734 μέτρα!

Ελλάδα 14:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η Porsche 911 ανέβηκε μέχρι τα 6.734 μέτρα!

ΝΕΑ

Αυτή η Porsche 911 ανέβηκε μέχρι τα 6.734 μέτρα!

ΝΕΑ

Αν και η 911 είναι ένα αυτοκίνητο για σπορ οδήγηση και πίστες, η Porsche την έβαλε να σπάσει και κάθε ρεκόρ για εκτός δρόμου ακραίες αποστολές.

Advertisement
Advertisement

Σε ένα μοναδικό κατόρθωμα που γράφει ιστορία, μια αρκετά τροποποιημένη Porsche 911 πέτυχε ρεκόρ υψομέτρου 6.734 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία και εντύπωση που έχουμε για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Ξεκινώντας ως Carrera 4S, το όχημα υπέστη σημαντικές τροποποιήσεις, με πιο σημαντική την αύξηση της απόστασης από το έδαφος στα 350 χιλιοστά.

Για την προστασία από τις προσκρούσεις σε βράχους, το αυτοκίνητο ενισχύθηκε με ανθεκτική προστασία του κάτω μέρους του αμαξώματος από ίνες αραμιδίου.

Advertisement
Advertisement

Πίσω από το τιμόνι βρισκόταν ο τρεις φορές πρωταθλητής του Le Mans Romain Dumas, ο οποίος οδηγούσε την περιπετειώδη 911 που ήταν εξοπλισμένη με καθίσματα από ανθρακονήματα και ζώνες ασφαλείας πέντε σημείων.

Το κιβώτιο PDK ήταν ρυθμισμένο με πιο κοντές σχέσεις μετάδοσης, βελτιστοποιώντας την επιτάχυνση σε χαμηλότερες ταχύτητες. Το τιμόνι απέκτησε τεχνολογία steer-by-wire, που ενισχύει την ακρίβεια στο χειρισμό σε ανώμαλο έδαφος.

Advertisement

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η 911 χρησιμοποίησε συνθετικά καύσιμα, που προέρχονται από νερό και διοξείδιο του άνθρακα, εξαλείφοντας την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων κατά την ανάβαση.

Η ανάβαση στη δυτική κορυφογραμμή του Ojos del Salado της Χιλής απαιτούσε την υποστήριξη από άλλο όχημα λόγω των ακραίων συνθηκών, συμπεριλαμβανομένων των παγωμένων θερμοκρασιών και του σημαντικά αραιού αέρα, με πυκνότητα περίπου τη μισή από την πυκνότητα του επιπέδου της θάλασσας. Το μεγάλο υψόμετρο πιθανότατα επηρέασε την απόδοση του κινητήρα μπόξερ των 3,0 λίτρων των 455 ίππων.

Advertisement

Μετά από δύο εβδομάδες εγκλιματισμού, η προσπάθεια για το ρεκόρ πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου. Ξεκινώντας την ανάβασή τους στις 3:30 π.μ., τα οχήματα έφτασαν στην κορυφή στις 3:58 μ.μ..

Η αποστολή αντιμετώπισε τεράστιες προκλήσεις, γεγονός που ώθησε την Porsche να τοποθετήσει δύο γιατρούς επί τόπου.

Advertisement

Το επίτευγμα αυτό ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ υψομέτρου που είχε σημειωθεί το 2020 από φορτηγά Unimog, στα 6.694 μέτρα και πάλι στο ηφαίστειο Ojos del Salado στη Χιλή.