Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή η Jaguar C-Type είναι πανέμορφη και σίγουρα δεν είναι φθηνή…

Ελλάδα 15:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή η Jaguar C-Type είναι πανέμορφη και σίγουρα δεν είναι φθηνή…

ΝΕΑ

Αυτή η Jaguar C-Type είναι πανέμορφη και σίγουρα δεν είναι φθηνή…

ΝΕΑ

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια οι Βρετανοί έχουν φτιάξει και μερικά αυτοκίνητα εκπληκτικής ομορφιάς (και κάποια από αυτά και εκπληκτικής ταχύτητας). Ελάχιστα όμως μπορούν να παραβγούν την Jaguar C-Type. ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για την αγωνιστική έκδοση της roadster XK120 και είναι βέβαια το αυτοκίνητο που έδωσε στην Jaguar τις πρώτες δύο νίκες της στον θρυλικό αγώνα του Le Mans.

Αυτό το αυτοκίνητο θα αναβιώσει η Jaguar, κατασκευάζοντας συνολικά 53 C-Type με τις περισσότερες από αυτές να πηγαίνουν σε ιδιώτες αγωνιζόμενους στις ΗΠΑ. Αυτή που βλέπεται στις φωτογραφίες είναι από τις πρώτες C-Type και έχει πλήρη αγωνιστικά διαπιστευτήρια.

Το νούμερο του πλαισίου είναι το XKC 007 (πόσο ταιριαστό για βρετανικό σπορ αυτοκίνητο) και ο πρώτος ιδιοκτήτης του ήταν ο Charles Hornburg, επίσημος αντιπρόσωπος της Jaguar για τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, ο οποίος το παρέλαβε το 1952. Αντί να την πουλήσει, ο Hornburg κράτησε το αυτοκίνητο ως υπόδειγμα του πόσο καλά αυτοκίνητα μπορούσε να κάνει η Jaguar.

Advertisement
Advertisement

C-Type 640 (3)

Τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς, ο Phil Hill οδήγησε τη συγκεκριμένη C-Type από την Καλιφόρνια στο Γουισκόνσιν, δήλωσε συμμετοχή στον εθνικό αγώνα SCCA, που τον ονόμαζαν Road Amerika στη λίμνη Elkhart και κέρδισε την πρώτη θέση. Από εκεί και μετά το αυτοκίνητο πήρε μέρος σε διάφορους Αγώνες σε όλη την Αμερική, κερδίζοντας αρκετές φορές μια θέση στα podiums, πριν περάσει σταδιακά στα χέρια μιας σειράς ιδιωτών συλλεκτών.

car_banner_articles

Advertisement

C-Type 640 (2)

Διατηρημένη σε εκπληκτική κατάσταση και εξαιρετικά ανακατασκευασμένη όπου χρειαζόταν, αυτή η C-Type πρόκειται να βγει σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη, σε λιγότερο από έναν μήνα από τώρα. Εκεί αναμένεται να πιάσει μια τιμή ανάμεσα στα 5 με 5,7 εκατομμύρια δολάρια. Οπότε, αντιλαμβάνεστε ότι, εκτός από τον τυχερό –και πολύ πλούσιο- νέο ιδιοκτήτη της οι υπόλοιποι μπορούμε να τη θαυμάζουμε μόνο από τις φωτογραφίες που πήρε ο Ryan Merrill για λογαριασμό της Sotheby’s.

Advertisement

C-Type 640 (4)