Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή η BMW μπαίνει εύκολα στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ

Ελλάδα 14:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η BMW μπαίνει εύκολα στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ

ΝΕΑ

Αυτή η BMW μπαίνει εύκολα στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ

ΝΕΑ

Η BMW άφησε διάσημο καλλιτέχνη να ασχοληθεί με το αγωνιστικό της M Hybrid V8 και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Advertisement
Advertisement

Το διάσημο Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι επέλεξε η BMW για να αποκάλυψε το 20ό BMW Art Car. Φέτος, ο μοναδικός χώρος σύγχρονης τέχνης γέμισε από ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο το οποίο φιλοδοξεί το 2024 να κατακτήσει την κορυφή του κόσμου στον πιο δύσκολο αγώνα αντοχής, τον 24ωρο του Le Mans.

Μιλάμε φυσικά για το BMW M Hybrid V8 στο οποίο η καλλιτέχνιδα, Τζούλι Μεχρετού ξεδίπλωσε όλη της τη μαεστρία, μετατρέποντάς το σε ένα κινητό έργο τέχνης. Με αυτό το αυτοκίνητο η BMW Art Car θα συνοδεύσει την εταιρεία στον αγώνα του Le Mans και θα αναδείξει εκτός από τις κορυφαίες του επιδόσεις, έναν πολιτιστικό συμβολισμό.

Η συνεργασία μεταξύ της BMW και της Τζούλι Μεχρετού περιλαμβάνει επίσης μια κοινή δέσμευση για μια σειρά PanAfrican Translocal Media Workshops για κινηματογραφιστές, τα οποία θα περιοδεύσουν σε διάφορες αφρικανικές πόλεις το 2025 και το 2026.

Advertisement
Advertisement

Όσο για την τεχνοτροπία που ακολουθήθηκε στον σχεδιασμό της BMW M Hybrid V8 η καλλιτέχνιδα εμπνεύστηκε από το σημαντικό της έργο «Everywhen» που μπορεί να δει κανείς στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης ΜοΜΑ στη Νέα Υόρκη. Όπως αναφέρει η ίδια η Μεχρετού, η κεντρική ιδέα ήταν να δημιουργήσει μια μίξη του διάσημου πίνακα. Φαντάστηκε ότι ο συγκεκριμένος πίνακας έσταζε πάνω στο αυτοκίνητο και τα «νεφρά» στο εμπρός μέρος «εισέπνευσαν τα χρώματα».

Το εντυπωσιακό αυτό έργο τέχνης της BMW θα μεταφερθεί τις επόμενες ημέρες στη Villa d’Este στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας προκειμένου να πάρει μέρος στο περίφημο Concorso d’Eleganza. Στα μέσα Ιουνίου, το αυτοκίνητο θα βρίσκεται στην πίστα του Le Mans στη Γαλλία και θα προσπαθήσει στο τέλος του αγωνιστικού τριημέρου να κατακτήσει τη νίκη.