Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτά είναι τα νέα αντικλεπτικά κλειδιά της Ford

Ελλάδα 15:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτά είναι τα νέα αντικλεπτικά κλειδιά της Ford

ΝΕΑ

Αυτά είναι τα νέα αντικλεπτικά κλειδιά της Ford

ΝΕΑ

Με σκοπό την μέγιστη ασφάλεια, η Ford προσφέρει στους νέους κατόχους των μοντέλων Fiesta και Focus κλειδιά εφοδιασμένα με αντικλεπτική τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

 

Η κλοπή αυτοκινήτων αποτελεί ένα «αιώνιο» πρόβλημα για τις κοινωνίες των ευρωπαϊκών χωρών, καθώς χρόνο με το χρόνο τα ποσοστά των κλεμμένων αυτοκινήτων αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς. Οι επιδέξιοι κλέφτες μπορούν να αγοράσουν μέσω Internet μία ειδική συσκευή που τους επιτρέπει να παρεμποδίζουν το σήμα ανάμεσα στο κλειδί και στο αυτοκίνητο, επιτρέποντας την δημιουργία ενός κωδικού εισόδου που επιτρέπει την είσοδό τους στο αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Σκεπτόμενη τα παραπάνω, η Ford διαθέτει στα νέας γενιάς Fiesta και Focus κλειδιά με αντικλεπτική τεχνολογία, στα οποία έχει τοποθετηθεί ένας αισθητήρας κίνησης που ανιχνεύει την κίνηση του κλειδιού τα τελευταία 40 δευτερόλεπτα. Εάν παρέμεινε ακίνητο τότε ενεργοποιείται η λειτουργία «sleep mode», που αποτρέπει το κλειδί να συγχρονιστεί με τον εξοπλισμό και τα μηχανήματα των κλεφτών. Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να τοποθετηθεί και σε προηγούμενες γενιές των Ford Fiesta και Focus, με τους ιδιοκτήτες να μπορούν να αγοράσουν το αναβαθμισμένο κλειδί πληρώνοντας 65 λίρες για το Fiesta και 72 λίρες για το Focus. Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι και στα επόμενα χρόνια το αντικλεπτικό κλειδί θα τοποθετηθεί και στα υπόλοιπα μοντέλα της.