Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα ιδιαίτερα crossover της Daihatsu

Ελλάδα 21:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ιδιαίτερα crossover της Daihatsu

ΝΕΑ

Τα ιδιαίτερα crossover της Daihatsu

ΝΕΑ

Με το σύνθημα «Μικρές διαστάσεις στο εξωτερικό, αλλά μεγάλες στο εσωτερικό» η Daihatsu μας υπενθυμίζει, ότι ένα πρακτικό όχημα δεν πρέπει απαραιτήτως να είναι μεγάλο και παρουσιάζει τέσσερα concept crossover μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

 

Το σαλόνι αυτοκινήτου στο Τόκιο μας θυμίζει πάντα πως η Ιαπωνία είναι όχι απλά μία άλλη χώρα αλλά ένας άλλος κόσμος. Όταν το event αυτό πλησιάζει, πάντα έχουμε ένα ενθουσιασμό, γιατί βλέπουμε πόσο διαφορετική αντιμετώπιση έχουν στην έννοια της αυτοκίνησης. Στην προκειμένη περίπτωση, η Daihatsu έχει ετοιμάσει ένα κουαρτέτο από ενδιαφέροντα showcars, με ιδιαίτερα και ίσως αστεία για εμάς ονόματα, που θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της 46ης  Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Τόκιο από τις 24 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου.

Advertisement
Advertisement

Ξεκινάμε την παρουσίασή τους από το πιο… αληθινό ή αν θέλετε το πιο πραγματοποιήσιμο: Το WakuWaku. Είναι αυτοκίνητο «kei» (η μικρότερη κατηγορία οχημάτων στην Ιαπωνία). Το μήκος του είναι μόνο 3395 χιλιοστά, αλλά είναι πολύ πρακτικό χάρη στο άνοιγμα της πίσω πόρτας και στην οροφή που ανοίγει για να αποκαλύψει ένα επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Μοιάζει με μικρό τροχόσπιτο σε συνδυασμό με SUV, όπως δείχνει η μεγάλη απόσταση από το έδαφος και η πλαστικές επενδύσεις. Το κομψό σχήμα του, θυμίζει λίγο το Toyota FJ Cruiser, ίσως να μην είναι τόσο ελκυστικό αλλά μεγιστοποιεί τον εσωτερικό χώρο. Το αποτέλεσμα είναι μια ευέλικτη καμπίνα ιδανική για ανθρώπους, που απολαμβάνουν ταξίδια κάμπινγκ αλλά δεν θέλουν ένα μεγάλο όχημα.

Advertisement

Συνεχίζουμε, με το TsumuTsumu (επίσης kei car) ένα μικρό φορτηγό με ένα συρόμενο χώρο φόρτωσης. Έχει ακόμη και το δικά του drone, που προσγειώνεται στην κορυφή και αποθηκεύεται μέσα σε ένα ειδικό χώρο όταν δεν χρησιμοποιείται. Οι εμπρός πόρτες είναι κομμάτι της εμπρός κολόνας κάτι που σημαίνει ότι η είσοδος και η έξοδος από το όχημα είναι εύκολη. Υπάρχει επιπλέον χώρος πίσω από τα δύο καθίσματα καθώς και στα ράφια των θυρών για πρόσθετη πρακτικότητα.

Advertisement

Το concept WaiWai, έχει το σχήμα ενός μικρού minivan με συρόμενες πίσω πόρτες, τρεις σειρές καθισμάτων και διπλές ηλιοροφές. Το εξαθέσιο έχει μήκος 4200 mm και έχει αρκετές οθόνες που εκτείνονται από τη μια γωνία του ταμπλό μέχρι την άλλη, που θυμίζει το Honda E. Οι τέσσερις αυτές οθόνες συμπληρώνονται από μια Πέμπτη, που χρησιμεύει για τον έλεγχο του συστήματος πληροφοριών ψυχαγωγίας ακριβώς δίπλα στο τιμόνι. Τέλος το IcoIco έχει αυτόνομο σύστημα οδήγησης και έρχεται με μια ράμπα για να διευκολύνει τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα για να μπουν και να βγουν έξω από το όχημα. Η Daihatsu ισχυρίζεται ότι αυτό το kei car είναι ιδανικό για στενούς δρόμους πόλεων. Μένει να δούμε αν κάποιο από αυτά θα δει ποτέ το… φως της ημέρας. Βέβαια αυτά περάσουν στην παραγωγή είναι απίθανο να έρθουν στην Ευρώπη.