Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Άδειασαν» οι εκθέσεις αυτοκινήτων

Ελλάδα 7:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Άδειασαν» οι εκθέσεις αυτοκινήτων

ΝΕΑ

«Άδειασαν» οι εκθέσεις αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Με 50% αύξηση έκλεισε ο Αύγουστος στις ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων. Το ράλι ανόδου συνεχίζεται δείχνοντας πως η ανάγκη για απόκτηση ενός καινούργιου και ασφαλούς αυτοκινήτου είναι πλέον επιτακτική.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των πωλήσεων η αύξηση στο 8μηνο του έτους ανέρχεται στο 24% και έτσι οι ταξινομήσεις θα ξεπεράσουν φέτος τις 100.000 μετά από μια 10ετία με επιδόσεις κάτω από αυτό το «ψυχολογικό» όριο (το χαμηλότερο ρεκόρ παρατηρήθηκε το 2013 με 58.482 ταξινομήσεις).

Σήμερα, η αγορά επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς και ο τομέας της λιανικής κερδίζει έδαφος. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως ο γερασμένος στόλος οχημάτων που κυκλοφορεί έξω (ο μέσος όρος ξεπερνά τα 13 χρόνια) δείχνει πως η αντικατάσταση του παλιού αυτοκινήτου είναι σχεδόν μονόδρομος για τους περισσότερους από μας.

Advertisement
Advertisement

Οι πληροφορίες μας από την αγορά αναφέρουν πως η αυξημένη ζήτηση έχει δημιουργήσει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο σε πολλούς μάνατζερ του χώρου. Οι αρχικές προβλέψεις του 2018 έχουν «πέσει» έξω, το στοκ έχει ξεπουλήσει και πλέον ορισμένες εισαγωγικές πιέζουν τους κατασκευαστές για να πάρουν μερίδιο της παραγωγής από το επόμενο έτος.

Παράλληλα, η κατάσταση δείχνει να δυσκολεύει και λόγω των αλλαγών που φέρνει ο νέος κύκλος μέτρησης των ρύπων και της κατανάλωσης (WLTP). Έτσι, ορισμένα εργοστάσια έχουν «παγώσει» μέρος της παραγωγής τους αυξάνοντας τους χρόνους αναμονής για νέα μοντέλα.

Τα παραπάνω δεδομένα δείχνουν πως ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος ίσως εμφανίσουν μια μικρή επιβράδυνση στα νούμερα των πωλήσεων, η οποία είναι όμως παροδική αφού αυτοκίνητα πωλούνται, παραγγελίες γίνονται όμως οι παραδόσεις στους νέους κατόχους μετατίθενται για πιο μετά.

Advertisement

Πλέον, ο μέσος Έλληνας έχει αντιληφθεί πως αξίζει να επενδύσει σε ένα νέο, καλύτερο εξοπλισμένο από κάθε φορά και κυρίως, πιο ασφαλές για την οικογένειά του αυτοκίνητο. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως τα στάνταρ ασφάλειας του σήμερα, σε σχέση με 15 χρόνια πριν, απέχουν… έτη φωτός.

 

Advertisement