Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα hypercar που η Jaguar θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά

Ελλάδα 10:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα hypercar που η Jaguar θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά

ΝΕΑ

Ένα hypercar που η Jaguar θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά

ΝΕΑ

Μετά το RAW της Koenigsegg μια ακόμα πρωτότυπη δημιουργία από έναν ανεξάρτητο σχεδιαστή φέρνει στο προσκήνιο ένα ονειρικό hypercar που αυτή τη φορά χτυπά την πόρτα της Jaguar.

Advertisement
Advertisement

Έχει περάσει μια δεκαετία από τότε που η Jaguar παρουσίασε το εξαιρετικά προοδευτικό πρωτότυπο C-X75 που συνδύαζε θερμικό κινητήρα με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες. Εάν το project δεν είχε τερματιστεί άδοξα η Jaguar θα μπορούσε να έχει δημιουργήσει ένα hypercar που θα κοιτούσε στα μάτια τις Porsche 918 Spyder, Ferrari LaFerrari, και McLaren P1.

Σήμερα ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Altor Amigo Lopez επαναφέρει μια τέτοια ιδέα στο προσκήνιο με ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό hypercar που χτυπά την πόρτα της Jaguar. O Lopez το ονομάζει ID-Type και φαίνεται πως σκοπός του ήταν να παρουσιάσει κάτι που θα μπορούσε να κοντράρει την Aston Martin Valkyrie και την Lotus Evija.

Advertisement
Advertisement

Όπως στην Valkyrie η καμπίνα είναι ένα μονοκόκ επάνω στο οποίο είναι δεμένη η ανάρτηση, στη λογική ενός μονοθεσίου της F1. Το αμάξωμα είναι ουσιαστικά διαμορφωμένο με βάση τις ανάγκες της αεροδυναμικής η οποία φαίνεται πως παίζει καθοριστικό ρόλο στα δυναμικά χαρακτηριστικά και φυσικά έχει ορίσει σε μεγάλο βαθμό τον ευρύτερο σχεδιασμό του αυτοκινήτου. Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως προκειμένου να εξασφαλιστεί όσο το δυνατό χαμηλότερο κέντρο βάρους η καμπίνα είναι τοποθετημένη τόσο χαμηλά ώστε ουσιαστικά ο οδηγός βρίσκεται στο ίδιο ύψος με τους τροχούς. Ο Lopez φυσικά ως σχεδιαστής δεν έχει προχωρήσει σε λεπτομέρειες τεχνικής φύσεως καθώς έχει αρκεστεί στο να δηλώσει πως η ID-Type θα είναι αμιγώς ηλεκτρική. Πάντως είμαστε σίγουροι πως η πρότασή του δεν θα περάσει απαρατήρητη από τα γραφεία των στελεχών της Jaguar και βέβαια πολλοί φίλοι της βρετανικής εταιρίας θα ήθελαν να τη δουν και πάλι στην αφρόκρεμα των κατασκευαστών υψηλών επιδόσεων.