Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 965 χλμ. αυτονομία το Tesla Semi

Ελλάδα 4:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 965 χλμ. αυτονομία το Tesla Semi

ΝΕΑ

Με 965 χλμ. αυτονομία το Tesla Semi

ΝΕΑ

Με τις δοκιμές να βρίσκονται διαρκώς σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό, οι πληροφορίες που προκύπτουν από την εταιρεία για το μεγάλο φορτηγό της Tesla, κάνουν λόγο για μεγάλη αυτονομία που θα κάνουν τις ηλεκτρικές επαγγελματικές μεταφορές μια απτή πραγματικότητα.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Τα 965 χιλιόμετρα της αυτονομίας, είναι πληροφορία που επικοινώνησε ο ίδιος ο Elon Musk, αφού οι πρoηγούμενες δηλώσεις του περί μεγάλης αυτονομίας του φορτηγού της Tesla, αμφισβητήθηκαν έντονα από τον ανταγωνισμό. Συγκεκριμένα, ο Martin Daum, επικεφαλής του τμήματος φορτηγών της Daimler, ανέφερε πως «αν είναι αλήθεια αυτό που ισχυρίζεται ο Musk, προφανώς θα μας έχει ξεπεράσει σε τεχνολογικό επίπεδο. Νομίζουμε όμως πως αυτό που αναφέρεται ως αυτονομία, έρχεται σε αντίθεση με τους ισχύοντες νόμους της φυσικής».

Advertisement
Advertisement

Tesla-Semi-4-boi-530

«Επειδή οι ίδιοι νόμοι της φυσικής έχουν εφαρμογή και στη Γερμανία αλλά και στην Καλιφόρνια, δεν νομίζουμε πως είναι αλήθεια όσα αναφέρει η Tesla. Αν όντως έχει αυτή την αυτονομία το Tesla Semi» συνεχίζει ο Daum «θα αγοράσουμε όχι ένα αλλά δύο, για να ανακαλύψουμε τις διαφορές από τη δική μας τεχνολογία». Το Tesla Semi, εκτιμάται πως θα στοιχίζει περί τις 180.000 δολάρια με την αυτονομία των 965 χιλιομέτρων, ενώ θα υπάρχει και φθηνότερη έκδοση, με αυτονομία 480 χιλιομέτρων που θα κοστίζει κοντά στις 150.000$. Το φορτηγό της Tesla, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα πλάνα της εταιρείας, θα είναι διαθέσιμο στην αγορά από το 2020.

Tesla-Semi-4-boi-640

Advertisement