Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

95.000 οχήματα παρέδωσε η Skoda τον Απρίλιο

Ελλάδα 6:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

95.000 οχήματα παρέδωσε η Skoda τον Απρίλιο

ΝΕΑ

95.000 οχήματα παρέδωσε η Skoda τον Απρίλιο

ΝΕΑ

Η γκάμα της Skoda φαίνεται πως κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στη μάχη της αγοράς με τις παραδόσεις των μοντέλων να σημειώνουν αύξηση έως και 36% σε κάποιες χώρες.

Advertisement
Advertisement

Παρά την πτώση των συνολικών πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο που έχει πλήξει κυρίως ευρωπαίους κατασκευαστές λόγω της κρίσης των εμπορικών σχέσεων που έχει δημιουργηθεί με την αγορά της Κίνας η Skoda βλέπει την γκάμα της να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

Η αύξηση στον αριθμό των οχημάτων που παραδόθηκαν μέσα στον Απρίλιο είναι σε ορισμένες περιπτώσεις τουλάχιστον εντυπωσιακή αφού για παράδειγμα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα την προηγούμενη χρονιά στην Ελβετία παραδόθηκαν 36,4% περισσότερα οχήματα, στην Κροατία η αύξηση έφθασε το 32%, στην Αυστρία το 14,1% στην Ρωσία το 16,2% ενώ στη Γαλλία το 9,5%.

Advertisement
Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως αυτά τα νούμερα του Απριλίου έχουν διαμορφωθεί χωρίς το Scala – που αναμένεται να είναι ένα από τα δυνατά εμπορικά όπλα της Skoda – να έχει αγγίξει την πλήρη δυναμική του καθώς βρίσκεται στο ξεκίνημα της εμπορικής του καριέρας και μέσα στον Απρίλιο διατέθηκαν μόλις 800 μονάδες. Αιχμή του δόρατος για τη Skoda εξακολουθεί να αποτελεί η Octavia που με 28.500 μονάδες μέσα στον Απρίλιο είχε σχεδόν τις διπλές παραδόσεις από το δεύτερο Fabia που άγγιξε τις 15.400 μονάδες. Ωστόσο την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση με 19,8% σημείωσε το Karoq που έφθασε τις 12.000 μονάδες.