Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

6 νέα πρωτότυπα Jeep για το MES

Ελλάδα 1:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

6 νέα πρωτότυπα Jeep για το MES

ΝΕΑ

6 νέα πρωτότυπα Jeep για το MES

ΝΕΑ

Στο Moab Easter Safari θα παρουσιαστούν 6 νέα πρωτότυπα βασισμένα στο νέο Gladiator της Jeep.

Advertisement
Advertisement

 

Από τις 13 έως τις 21 Απριλίου στη Γιούτα των ΗΠΑ, θα πραγματοποιηθεί το Moab Easter Safari του 2019 από την Jeep. Εκεί, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, θα παρουσιαστούν κάποια πρωτότυπα. Ειδικά για φέτος, είναι βασισμένα στο νέο Jeep Gradiator και αξίζει να ρίξουμε μια ματιά και στις 6 προτάσεις που αναμένεται να παρουσιαστούν εκεί.

Advertisement
Advertisement

Jeep J6: Η έκδοση μονής καμπίνας του Gladiator

Advertisement

Με το J6 η εταιρεία κατά κάποιο τρόπο «δειγματίζει» την έκδοση του Gladiator με μονή καμπίνα. Η καρότσα σε αυτή την έκδοση φτάνει τα 1,83 μέτρα σε ότι αφορά τον εκμεταλλεύσιμο χώρο φόρτωσης. Το μήκος του αμαξώματος είναι 5,1 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο παραμένει ίδιο με αυτό του Wrangler JL (2.916 χιλ.). Το φωτεινό μπλε χρώμα της καρότσας, έλκεται ως έμπνευση από το Jeep Honcho του 1978. Από την εταιρεία υπάρχει πρόβλεψη για προσαρμογή ενός κιτ στην ανάρτηση, προκειμένου στις ζάντες να φιλοξενούνται ελαστικά για εκτός δρόμου κίνηση, έως και 37 ιντσών.

Advertisement

Jeep Wayout: To Gladiator για όσους αγαπούν τις εξορμήσεις

 

Advertisement

Με αυτό το concept, η Jeep κάνει «άνοιγμα» προς τους φίλους του camping αλλά και των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων. Το Wayout διαθέτει ισχυρή δομή για την υποστήριξη της βάσης πάνω στην οποία βρίσκεται μια κανονική πτυσσόμενη σκηνή. Για την προσέγγιση σε αυτή, υπάρχει και σκάλα ενσωματωμένη στο σχέδιο του αυτοκινήτου. Το χρώμα του αμαξώματος είναι το Gator Green και είναι διαθέσιμο στο υπάρχον Gladiator, όπως είναι και το snorkel που φοράει το πρωτότυπο (Jeep Performance Parts). Επιπλέον και σε αυτή την εκδοχή βρίσκουμε το κιτ για την ανάρτηση που επιτρέπει την προσαρμογή ελαστικών 37 ιντσών, καθώς επίσης και τον εργάτη της Warn στο εμπρός μέρος που έχει ικανότητα έλξης 5.443 κιλών.

Jeep JT Scrambler: Για όσους νοσταλγούν το παρελθόν

Με έντονα ρετρό στοιχεία όπως είναι τα αυτοκόλλητα και τα χρώματα στο αμάξωμα που παραπέμπουν στο εμβληματικό CJ Scrambler, το πρωτότυπο χρησιμοποιεί κάποια βελτιωτικά ανταλλακτικά από τη γκάμα της Jeep, ενώ έχει πάνω του και αρκετά από τα αξεσουάρ που διαθέτει η Mopar στη μεγάλη λίστα με τα προϊόντα της. Στην καμπίνα το Katzkin Amaretto Brown είναι η ονομασία του καφέ χρώματος που έχουν τα δέρματα που συναντάμε στις περισσότερες επιφάνειες, ενώ υπάρχουν και κάποιες πορτοκαλί λεπτομέρειες, όπως είναι το πλαίσιο των οργάνων αλλά και το υποβραχιώνιο ανάμεσα στις εμπρός θέσεις.

Jeep Flatbill: Φτιαγμένο για την έρημο

Η συγκεκριμένη πρόταση έχει χαρακτηριστικά που «αγγίζουν» -ή τουλάχιστον, προσπαθούν- όσους έχουν πάθος εκτός των Jeep και με τις μοτοσικλέτες μοτοκρός. Σχεδιασμένο για κίνηση σε ακραίες εκτός δρόμου συνθήκες και ειδικά για αμμώδεις περιοχές, το Flatbill χαρακτηρίζεται από την ικανότητά του να φιλοξενεί και να μεταφέρει δύο μοτοσικλέτες για off road κίνηση. Το καπό από ανθρακόνημα με τους αεραγωγούς αλλά και οι δύο ράμπες για τη φόρτωση των μοτοσικλετών, μαζί με τη δυνατότητα αφαίρεσης της πόρτας του χώρου φόρτωσης, είναι τα χαρακτηριστικά της σχεδίασης αυτής της τόσο ξεχωριστής πρότασης.

Jeep Gladiator Gravity: Αυτό που είναι πιο κοντά στην παραγωγή από όλα

Στο Gladiator Gravity έχουν χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά στοιχεία από τον κατάλογο με τα special parts της Jeep. Φυσικά το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι η αντικατάσταση των θυρών με σωληνωτό πλέγμα, όπως και η τοποθέτηση του ειδικού «καλαθιού» στο χώρο φόρτωσης, όπου μπορούν να φιλοξενηθεί εξοπλισμός για δραστηριότητες στη φύση. Το χρώμα του αμαξώματος λέγεται Punk’ N Metallic Orange, ενώ και εδώ βρίσκουμε το κιτ της ανάρτησης που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για φιλοξενία μεγάλων εκτός δρόμου τροχών.

Jeep M-715 Five-Quarter: Η Restomod πρόταση με 707 ίππους

Παραπομπή στη στρατιωτική εκδοχή του μοντέλου που είχε παρουσιάσει η Jeep το 1968 (Μ-175), είναι το Μ-715 Five-Quarter. Όσο και αν φαίνεται αλλαγμένο και αυτό βασίζεται στο νέο Gladiator, πράγμα που σημαίνει πως έχουμε να κάνουμε ξεκάθαρα με μια περίπτωση restomod, όπου η εμφάνιση παραπέμπει στο παρελθόν ενώ τα μηχανικά μέρη είναι σύγχρονα. Όσο για το όνομα Five-Quarter, παραπέμπει και αυτό στο παρελθόν, όπου η κατηγορία του Μ-175 ήταν αυτή του ενός τόνου και ενός τετάρτου- έτσι προκύπτουν τα «5 τέταρτα». Στο συγκεκριμένο concept, οι τροχοί μπορούν να φτάσουν έως και τις 40 ίντσες, ενώ ο κινητήρας είναι ο Hemi V8 των 6,2 λίτρων που αποδίδει για την περίσταση 707 ίππους.