Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα 5 πιο παράξενα concept cars της Audi

Ελλάδα 6:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα 5 πιο παράξενα concept cars της Audi

ΝΕΑ

Τα 5 πιο παράξενα concept cars της Audi

ΝΕΑ

Πρωτότυπα αυτοκίνητα που αψηφούν τη συμβατική εικόνα της Audi. Δείτε παρακάτω κάποια από τα πιο παράξενα αλλά και πρωτότυπα concept cars στην ιστορία της γερμανικής εταιρείας. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

2013 Audi Nanuk

2013 Audi Nanuk-640

Όταν το εξαιρετικό Nanuk παρουσιάστηκε το 2013, αποτέλεσε μια μεγάλη έκπληξη. Έκανε το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και ήταν αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα οχήματα τότε εκεί. Δυστυχώς, η Audi δεν έχει σχέδια να το βγάλει στην αγορά, οπότε θα παραμείνει απλά μία ιδέα και ως ένα από τα πιο δημιουργικά concept cars που έχει δημιουργήσει η γερμανική φίρμα.

Advertisement
Advertisement

2011 Audi Urban

Audi urban concept Spyder/Standaufnahme

To διθέσιο Urban θεωρήθηκε, μόλις αποκαλύφθηκε, ένα εντελώς νέο είδος concept car. Βέβαια, η τελική του ταχύτητα ήταν μόνο 100 km/h και είναι ήταν θέση να κάνει μόλις 56 km/h με μία φόρτιση.

Advertisement

2004 Audi RSQ

2004 Audi RSQ sport coupe concept

Advertisement

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δημιουργήθηκε για την ταινία «I, Robot» του 2004. Ο στόχος της γερμανικής εταιρείας ήταν να ονειρεύονται όλοι ένα… διαστημόπλοιο που μοιάζει να μοιάζει με πρωτότυπο αυτοκίνητο για το μέλλον. Ένα δίπορτο και τεχνολογικά προηγμένο αυτοκίνητο που θα το οδηγούμε σε λίγα χρόνια. Οι τροχοί καλύφθηκαν πλήρως και οι σχεδιαστές εγκατέστησαν suicide doors και διακριτικά φωτιστικά σώματα.

2000 Audi Rosemeyer

Audi Design Study at the Autostadt Wolfsburg

Advertisement

Από το 1981 έως το 2000, η Audi δεν ήταν και τόσο ενεργή όσον αφορά τα πρωτότυπα αυτοκίνητα. Αλλά το 2000 είδαμε από αυτήν το Rosemeyer. Το βολβώδες στυλ του και η μούρη του το έκαναν ένα από τα πιο παράξενα πρωτότυπα Audi που κατασκευάστηκαν ποτέ. Πολλοί άνθρωποι το αγάπησαν, ίσως για τον κινητήρα 700 ίππων του ή ίσως για να τραβούν όλα τα βλέμματα πάνω τους, και ζήτησαν μάταια να μπει στην παραγωγή.

1981 Audi Quartz

1981 Audi Quartz-640

Όταν το γνωστό ελβετικό περιοδικό αυτοκινήτου “Automobil Revue” γιόρτασε την 75η επέτειό του, το 1980, ο Sergio Pininfarina, ο οποίος είχε μια πολύ καλή σχέση με τους εκδότες, αποφάσισε να κάνει ένα ειδικό δώρο γενεθλίων. Σκέφτηκε ένα\ πρωτότυπο αυτοκίνητο, ένα Coupé κατασκευασμένο κυρίως από ανθρακονήματα, το οποίο σήμαινε ότι ήταν και πολύ ελαφρύ. Αρκετά «ζωηρό» σπορ αυτοκίνητο για τη δεκαετία του ’80, με τελική ταχύτητα τελική ταχύτητα 219 km/h.