Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 400 άλογα το ανανεωμένο Audi RS3 Sportback

Ελλάδα 11:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 400 άλογα το ανανεωμένο Audi RS3 Sportback

ΝΕΑ

Με 400 άλογα το ανανεωμένο Audi RS3 Sportback

ΝΕΑ

Η κορυφαία έκδοση του Audi A3 Sportback ανανεώνεται αισθητικά αποκτώντας ακόμη πιο επιθετική εμφάνιση, με τον 2,5 λίτρων τούρμπο κινητήρα να φτάνει σε απόδοση τα 400 άλογα.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Μετά τις «απλές» εκδόσεις του A3 που ανανεώθηκαν πριν από περίπου ένα χρόνο, η Audi προχωρά σε ανάλογες αναβαθμίσεις και στην κορυφαία έκδοση RS3 Sportback.  To γερμανικό μικρομεσαίο μοντέλο αποκτά ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες & φωτιστικά σώματα και ένα νέο μεγάλο διαχύτη που φιλοξενεί τις απολήξεις των εξατμίσεων. Στο εσωτερικό τώρα, ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων (virtual cockpit), που εντάσσεται στον προαιρετικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου, μπορεί να απεικονίσει συγκεκριμένες πληροφορίες κατά τη διάρκεια γρήγορης οδήγησης (στο RS mode ο οδηγός μπορεί να δει δεδομένα για τη ροπή, για τις δυνάμεις g και άλλα).

Advertisement
Advertisement

Για την κίνηση του μοντέλου φροντίζει και πάλι ο γνωστός τούρμπο 5κύλινδρος κινητήρας των 2,5 λίτρων. Όπως και στο νέο Audi RS3 Sedan, έτσι και εδώ, η ισχύς έφτασε στους 400 ίππους (από 367) και τα 480 Nm ροπής (από 465) διαθέσιμη από τις 1.700 σ.α.λ. Η κίνηση περνά στους 4 τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, με την Audi να υποστηρίζει ότι το RS3 Sportback κάνει το 0-100 σε 4,1 sec (0,2 sec πιο γρήγορο από το προ-ανανέωσης μοντέλο) και η τελική του περιορίζεται στα 250 km/h (χωρίς κόφτη το μοντέλο μπορεί να ξεπεράσει τα 280).

Το ανανεωμένο Audi RS3 Sportback θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου και θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες περίπου από τα μέσα Απριλίου και μετά.