Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

3 εκατομμύρια MINI από την Οξφόρδη

Ελλάδα 21:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

3 εκατομμύρια MINI από την Οξφόρδη

ΝΕΑ

3 εκατομμύρια MINI από την Οξφόρδη

ΝΕΑ

Από το 2001 μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί 3 εκατομμύρια ΜΙΝΙ στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Οξφόρδη. Το τελευταίο από αυτά είναι ένα John Cooper Works Clubmanhttp://www.newsauto.gr/tag/clubman/.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας

Το εργοστάσιο της Οξφόρδης γιόρτασε πρόσφατα την παραγωγή του 3 εκατομμυριοστού MINI από το 2001 που άρχισε να κατασκευάζεται εκεί το μοντέλο. Από περίπου 300 αυτοκίνητα ανά ημέρα το 2001, μέχρι τα περίπου 1.000 που κατασκευάζονται σήμερα, το δυναμικό των 4.500 εργαζομένων της Οξφόρδης παράγει ένα MINI σχεδόν κάθε λεπτό. Το 80% της παραγωγής εξάγεται σε πάνω από 110 αγορές σε όλο τον κόσμο.

Την πρώτη χρονιά, δηλαδή το 2001, πουλήθηκαν σχεδόν 40.000 MINI σε όλο το κόσμο. Μέχρι το 2015, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε σχεδόν 340.000. Τρία Βρετανικά εργοστάσια συμβάλλουν στην παραγωγή – το Hams Hall κοντά στο Birmingham κατασκευάζει κινητήρες, ενώ στο Swindon κατασκευάζονται πρεσαριστά πάνελ αμαξώματος και υπο-μονάδες. Στην Οξφόρδη ολοκληρώνεται η δημιουργία αμαξωμάτων μαζί με τη βαφή και την τελική συναρμολόγηση. Από τότε,  1,75 δισ. λίρες  έχουν επενδυθεί από το BMW Group και στα τρία εργοστάσια, ενώ η Οξφόρδη περιλαμβάνει ένα προηγμένο βαφείο, μία εγκατάσταση υψηλής τεχνολογίας για την παραγωγή αμαξωμάτων, νέα αίθουσα τελικής συναρμολόγησης, νέο κέντρο logistics, Κέντρο Quality & Engineering και τη MINIcademy, όπου εκπαιδεύονται οι μαθητευόμενοι του εργοστασίου.

Advertisement
Advertisement