Live Κίνηση
Περισσότερα
AUDI

20 χρόνια Audi A3

Ελλάδα 16:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

20 χρόνια Audi A3

AUDI

20 χρόνια Audi A3

AUDI

To μικρομεσαίο μοντέλο της Audi συμπλήρωσε 2 δεκαετίες στην αγορά, έχοντας διαγράψει μια άκρως πετυχημένη εμπορική πορεία.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φουζας

Το Audi A3 παρουσιάστηκε στα τέλη του 1996, αποτελώντας το πρώτο μικρομεσαίο premium μοντέλο. Η επιτυχία που γνώρισε ήταν τόσο μεγάλη, που ανάγκασε τις BMW & Mercedes να ακολουθήσουν με αντίστοιχα projects. Σημειώνουμε πως μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί πάνω από 4 εκατομμύρια A3. Aυτή τη στιγμή βρίσκεται στην αγορά η 3η γενιά του μοντέλου, η οποία περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα επιλογών σε αμαξώματα και εκδόσεις κινητήρα. Ειδικότερα, το Audi A3 προσφέρεται σε 3θυρο, 5θυρο, σεντάν και cabrio αμάξωμα.

Advertisement
Advertisement

Στα highlights του μικρομεσαίου Audi περιλαμβάνονται αρκετές τεχνολογικές καινοτομίες, όπως το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων CoD, ενώ αποτελεί το πρώτο premium μοντέλο που εξοπλίζεται με 1.000άρη 3κύλινδρο μοτέρ για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου.  Στην κορυφαία έκδοσή του RS3, η κίνηση γίνεται από ένα 5κύλινδρο τούρμπο μοτέρ 2,5 λίτρων με απόδοση 400 ίππων. Τέλος, αναφέρουμε ότι το Α3 προσφέρεται και στις εκδόσεις e-tron και g-tron, με το πρώτο να έχει υβριδικό σύστημα κίνησης 204 ίππων (1,4 TFSI + ηλεκτροκινητήρας) και το δεύτερο, να χρησιμοποιεί τον 1,4 TFSI με 110 ίππους και δυνατότητα κίνησης με φυσικό αέριο.