ΝΕΑ

15 χρόνια δράσης για το Outlander

Ελλάδα 13:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

15 χρόνια δράσης για το Outlander

ΝΕΑ

15 χρόνια δράσης για το Outlander

ΝΕΑ

Όταν η Mitsubishi Motors παρουσίασε ένα πρωτότυπο όχημα ελεύθερου χρόνου στην έκθεση του Ντιτρόιτ το 2000, το είχε ονομάσει Active Sports Crossover. Από αυτό προέκυψε το Outlander, ένα μεσαίο SUV που άρχισε να πωλείται το 2001 στις ΗΠΑ και δύο χρόνια αργότερα στην Ευρώπη. Σε αυτά τα 15 χρόνια και σε τρεις γενιές, το μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας έχει καταγράψει 1,5 εκατ. πωλήσεις.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Από το σύγχρονο Outlander ξεχωρίζει σαφώς η έκδοση PHEV, το πρώτο σε πωλήσεις υβριδικό plug-in διεθνώς. Με δεδομένη την εμπορική του επιτυχία, η Mitsubishi έχει αποφασίσει να λανσάρει μία σειρά από υβριδικά και ηλεκτρικά SUV μέσα στα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε ΕΔΩ για την είσοδο της Mitsubishi στον Όμιλο Renault-Nissan.

Advertisement
Advertisement

Το Mitsubishi Outlander PHEV είναι τετρακίνητο, με συνολική αυτονομία 870 km και δυνατότητα κίνησης έως 50 km αποκλειστικά με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Φέρει 2λιτρο βενζινοκινητήρα και δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα. Οι εκπομπές CO2 ανέρχονται σε 42 g/km, κάτι που σημαίνει ότι στις περισσότερες χώρες έχει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη πρόσβαση στο κέντρο των μεγάλων πόλεων.

Mitsubishi-Outlander-PHEV-system