Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

140 χρόνια πρωτιές: Αυτό είναι το Breitling Aerospace B70 Orbiter

Ελλάδα 18:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

140 χρόνια πρωτιές: Αυτό είναι το Breitling Aerospace B70 Orbiter

ΝΕΑ

140 χρόνια πρωτιές: Αυτό είναι το Breitling Aerospace B70 Orbiter

ΝΕΑ

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις μοναδικές πρωτιές που καθόρισαν την μάρκα.

Advertisement
Advertisement

Η Breitling σηματοδοτεί την 25η επέτειο από την πρώτη απευθείας πτήση με αερόστατο σε όλο τον κόσμο με την κυκλοφορία του Aerospace B70 Orbiter. Κάθε μοναδικό ρολόι περιέχει ένα κομμάτι του ιστορικού αυτού αερόστατου.

Η Breitling ιδρύθηκε το 1884 και γιορτάζει την 140η επέτειό της. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η μάρκα θα σηματοδοτήσει την περίσταση με ιστορίες για τις ξεχωριστές πρωτιές της, από τις ανακαλύψεις στη μέτρηση του χρόνου για τον αέρα, τη γη και τη θάλασσα, σε ορόσημα στη βιωσιμότητα.

Θα είναι επίσης ένας χρόνος γεμάτος εκδηλώσεις, εκθέματα και ειδικές παρουσιάσεις. Και σήμερα, γίνεται η αρχή με ένα ρολόι που αντιπροσωπεύει μία από αυτές τις βαρυσήμαντες πρωτιές: το Breitling Orbiter 3, την πρώτη απευθείας πτήση με αερόστατο σε όλο τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Γιορτάζοντας αυτό το ορόσημο στην 25η επέτειό του, η Breitling, χορηγός του πρωτοποριακού ταξιδιού, αποκαλύπτει το Aerospace B70 Orbiter.

Το ρολόι είναι ένας φόρος τιμής σε μια περιπέτεια που επέκτεινε τους ορίζοντες των ανθρώπινων επιτευγμάτων και κάθε ρολόι περιέχει ένα κομμάτι του αρχικού μπαλονιού.

Ένα ζωντανό κομμάτι ιστορίας

Το Aerospace B70 Orbiter για την 25η επετειακή έκδοση -με το φωτεινό-πορτοκαλί καντράν του στο χρώμα του Orbiter 3– περιέχει το δικό του κομμάτι της ιστορίας: ένα τμήμα του αρχικού αερόστατου Breitling Orbiter 3 ορατό μέσα από το πίσω μέρος της διαφανής κάσας.

Advertisement

Το caseback διαθέτει επίσης το λογότυπο της αποστολής Breitling Orbiter 3 γύρω από την περίμετρό του και την επιγραφή «First non-stop flight around the world 25th anniversary».

Παρουσιάζεται με bracelet από τιτάνιο ή μαύρο λουράκι από καουτσούκ με πτυσσόμενο κούμπωμα και διαθέτει το λογότυπο της αποστολής Breitling Orbiter 3 στο καντράν στη θέση 3.

Advertisement

Οι αριθμοί και οι δείκτες του είναι επικαλυμμένοι με Super-LumiNova, καθιστώντας τους ευανάγνωστους ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό.

Και η κάσα αλλά και το bracelet έχουν κατασκευαστεί από τιτάνιο, ένα στιβαρό υλικό με την υψηλότερη αναλογία αντοχής προς βάρος οποιουδήποτε μετάλλου.

Είναι επίσης μη μαγνητικό, υποαλλεργικό και εξαιρετικά ανθεκτικό στη διάβρωση, εξασφαλίζοντας στους χρήστες του ένα ισχυρό, ασφαλές και άνετο ρολόι που θα τους υποστηρίζει—ακόμα και στις πιο δύσκολες αποστολές.

Advertisement

Το ρολόι τροφοδοτείται από το πρόσφατα σχεδιασμένο πιστοποιημένο από την COSC Breitling Manufacture Caliber B70: Αναλογική και ψηφιακή κίνηση οθόνης SuperQuartz με θερμική αντιστάθμιση που αποδίδει 10 φορές την ακρίβεια ενός τυπικού ρολογιού χαλαζία.

Αυτός ο κινητήρας τροφοδοτεί τη σειρά λειτουργιών του ρολογιού, συμπεριλαμβανομένου ενός 1/100 του δεύτερου χρονογράφου (με λειτουργίες split-time και flyback), αντίστροφη μέτρηση χρονόμετρού, δεύτερη ζώνη ώρας, δύο ξυπνητήρια, λειτουργία μέτρησης γύρων και διαρκές ημερολόγιο.

Το Aerospace B70 Orbiter εκτοξεύεται στις 21 Μαρτίου 2024, ακριβώς 25 χρόνια από την ημέρα που το Breitling Orbiter 3 έκανε την ιστορική του προσγείωση.