Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει το ηλεκτρικό της Citroen; (vid)

Ελλάδα 21:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει το ηλεκτρικό της Citroen; (vid)

ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει το ηλεκτρικό της Citroen; (vid)

ΝΕΑ

Διαθέσιμο στη Γαλλία είναι το ηλεκτρικό e-Mehari, με τη Citroen να ανακοινώνει την τιμή πώλησής του. Πρόκειται για ένα ελαφρύ τετραθέσιο cabrio, ως συνέχεια του Mehari, του ανοικτού αυτοκινήτου που βρισκόταν στη γραμμή παραγωγής από το 1968 έως το 1988. Το αυτοκίνητο μήκους 3,81 m. φέρει μπαταρίες πολυμερών λιθίου-μετάλλου που φορτίζουν εντός 8 έως 13 ωρών (ανάλογα με την παροχή ρεύματος) και χαρίζουν αυτονομία 200 km.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η Citroen το κοστολογεί 25.000 ευρώ, τιμή που υποχωρεί στα 18.700 ευρώ με την κρατική επιδότηση για τα αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων. Ακόμη και έτσι είναι ακριβό για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μικρή αυτονομία, με μοτέρ περιορισμένης ισχύος (68 PS) και μέγιστης ταχύτητας μόλις 110 km/h. Θεωρείται λοιπόν ότι απευθύνεται περισσότερο σε ξενοδοχειακές μονάδες, σε δημόσιες υπηρεσίες και σε εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων σε τουριστικές περιοχές, παρά σε ιδιώτες.

Οι επιβάτες του e-Mehari μπορούν να καλύψουν ή να αποκαλύψουν το πάνω μέρος, το πίσω ή τα πλαϊνά μέρη, ανάλογα με τη διάθεσή τους και τις καιρικές συνθήκες. Στον πίσω πάγκο κάθονται δύο άτομα, ενώ όταν αναδιπλωθούν τα καθίσματα ο όγκος του χώρου αποσκευών αυξάνεται από τα 200 στα 800 lt. Η γραμμή παραγωγής του βρίσκεται στο εργοστάσιο της Ρεν, ενώ οι μπαταρίες προέρχονται από το γαλλικό όμιλο Bollore.

Advertisement
Advertisement