Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mε 100 km αυτονομία η ηλεκτρική Vespa

Ελλάδα 15:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mε 100 km αυτονομία η ηλεκτρική Vespa

ΝΕΑ

Mε 100 km αυτονομία η ηλεκτρική Vespa

ΝΕΑ

H ιταλική φίρμα παρουσίασε στη διεθνή έκθεση μοτοσικλέτας EICMA την ηλεκτρική version της εμβληματικής Vespa. Ας δούμε τα βασικά της χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Περίπου ένα χρόνο πριν η Piaggio ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ένα νέο ηλεκτρικό scooter. Σήμερα, κρατώντας στο ακέραιο την υπόσχεσή της, αποκάλυψε στην διεθνή έκθεση μοτοσικλέτας του Μιλάνο (EICMA) την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της Vespa. Σχεδιαστικά το μοντέλο δεν παρουσιάζει διαφορές σε σύγκριση με τις απλές εκδόσεις, πλην του ψηφιακού πίνακα οργάνων.

Για την κίνηση της Vespa Elettrica φροντίζει ένα ηλεκτρικό μοτέρ (χωρίς να γνωρίζουμε περισσότερα τεχνικά στοιχεία) και οι μπαταρίες προσφέρουν αυτονομία 100 χιλιομέτρων περίπου. Σύμφωνα με τους Ιταλούς μια πλήρης φόρτιση διαρκεί 4 ώρες και αναφέρουν ότι η διάρκεια ζωής των μπαταριών βρίσκεται στα 10 έτη περίπου. Στις καινοτομίες του μοντέλου περιλαμβάνεται και το σύστημα Bluetooth που επιτρέπει τη σύνδεση κινητού ώστε τα γραπτά μηνύματα και οι κλήσεις να απεικονίζονται στην ψηφιακή οθόνη των 4,3 ιντσών.

Advertisement
Advertisement

Τέλος, η Vespa θα αποκτήσει σύντομα ακόμη μια υβριδική έκδοση όπου ένα θερμικό μοτέρ θα λειτουργεί σαν γεννήτρια φόρτισης των μπαταριών προσφέροντας αυτονομία 200 χιλιομέτρων.