Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

10 χρόνια λειτουργίας για το εργοστάσιο της Kia στην Σλοβακία

Ελλάδα 20:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

10 χρόνια λειτουργίας για το εργοστάσιο της Kia στην Σλοβακία

ΝΕΑ

10 χρόνια λειτουργίας για το εργοστάσιο της Kia στην Σλοβακία

ΝΕΑ

Η Kia Motors συμπληρώνει τη δέκατη επέτειο της παραγωγής της στην Ευρώπη. Από την  έναρξη της παραγωγής του εργοστασίου το 2006, πάνω από 2,5 εκατομμύρια οχήματα και 3,8 εκατομμύρια κινητήρες έχουν κατασκευαστεί από τις γραμμές παραγωγής της Kia στην Ζιλίνα της Σλοβακίας.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας

Η εταιρεία έχει επενδύσει πάνω από 1,7 δισ. ευρώ στη Σλοβακία, δημιουργώντας πάνω από 20.000 θέσεις εργασίας. Στο εργοστάσιο λειτουργούν τρεις βάρδιες παραγωγής κάθε μέρα και απασχολούνται περίπου 3.800 άτομα. Στο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Kia κατασκευάζονται σήμερα τα μοντέλα Cee’d, Sportage και Venga, ενώ γίνονται εξαγωγές σε 95 χώρες σε όλο τον κόσμο.  Το 14% των μοντέλων που παράγονται στην Ζιλίνα είναι δεξιοτίμονα, ενώ σχεδόν 40.000 αυτοκίνητα Kia που παράγονται από το συγκεκριμένο εργοστάσιο βρίσκονται στους δρόμους της Σλοβακίας.

Advertisement
Advertisement

Ο Eek-Hee Lee, President & CEO της Kia Motors Σλοβακίας, σχολίασε: “Κατά την τελευταία δεκαετία, η εταιρεία μας έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες παραγωγούς, εξαγωγείς και φορολογούμενους στη Σλοβακία. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μας κυρίως στους υπαλλήλους μας για την προσπάθεια και το πάθος τους. Είναι η κινητήρια δύναμή μας για την επίτευξη της παραγωγής και των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων μας κατά την τελευταία δεκαετία, που ώθησε την εταιρεία να γίνει μία από τις πιο αποδοτικές εγκαταστάσεις παραγωγής σε ολόκληρο το Group”.