Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ως Space Star θα λανσαριστεί το Mirage

Ελλάδα 9:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ως Space Star θα λανσαριστεί το Mirage

ΝΕΑ

Ως Space Star θα λανσαριστεί το Mirage

ΝΕΑ

Σε πρόσφατο άρθρο μας είχαμε αναφερθεί στην… άνευ ονόματος παρουσία του Mirage στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μόντρεαλ. Τελικά εξηγήθηκε το γιατί. Η Mitsubishi αντιμετώπισε προβλήματα με τα δικαιώματα κατοχυρωμένων εμπορικών σημάτων, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να χρησιμοποιήσει το «Mirage». Έτσι το νέο παγκόσμιο μικρό αυτοκίνητο κατηγορίας Β της ιαπωνικής μάρκας, στις ευρωπαϊκές αγορές (αλλά και σε εκείνες της Ρωσίας και της Ουκρανίας) θα λανσαριστεί ως «Space Star».

Advertisement
Advertisement

Η παραγωγή του έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο, στο εργοστάσιο «Laem Chabang Industrial Estate» στη Ταϊλάνδη, χώρα στην οποία η Mitsubishi διαθέτει τρεις παραγωγικές μονάδες.

Πότε το περιμένουμε λοιπόν στα μέρη μας; Τα ανά την Ευρώπη λανσαρίσματα θα ξεκινήσουν από τα τέλη Φεβρουαρίου αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του NewsAuto, στη χώρα μας το περιμένουμε το Φθινόπωρο.

Το Space Star θα εξοπλίζεται με δύο 3κύλινδρα σύνολα, χωρητικότητας 1.0 και 1.2 lt. Το πρώτο αποδίδει 71 PS και 9 kgm ροπής, καταναλώνει 4 lt/100 km και εκπέμπει 92 g. CO2 ανά km. Συνδυάζεται με 5τάχυτο κιβώτιο και βοηθά το σουπερμίνι της Mitsubishi να επιταχύνει στα 100 km/h σε 13,6 sec και να φθάσει σε τελική τα 172 km/h. Με το χώρο αποσκευών στα 235 lt, το μήκος του στα 3.71 m και το βάρος του στα 845 κιλά.

Advertisement
Advertisement

Ο 1.2 έχει μέγιστη ισχύ 80 PS και ροπή 10,8 kgm. Η μέση κατανάλωση με το 5τάχυτο κιβώτιο είναι 4,1 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων 96 g/km. Η διαδικασία 0-100 διαρκεί 11,7 sec και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 180 km/h. Ο 1.2 θα συνδυάζεται και με κιβώτιο CVT, το οποίο θα επιβαρύνει αρνητικά τις επιδόσεις (0-100 σε 12,7 sec και τελική 173 km/h), όμως θα περιορίζει ελαφρά την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων.
[nggallery id=1566]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)