Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φόρτιση εντός 30 λεπτών

Ελλάδα 9:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φόρτιση εντός 30 λεπτών

ΝΕΑ

Φόρτιση εντός 30 λεπτών

ΝΕΑ

Στην Ολλανδία και τη Γαλλία λειτουργούν ήδη οι δύο πρώτοι σταθμοί ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προσφορά της Nissan. Σε μόλις μισή ώρα είναι ικανοί να φορτίσουν τη μπαταρία σε ποσοστό 80%. Συνολικά η ιαπωνική εταιρεία θα δωρίσει 400 παρόμοιους σταθμούς σε ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να περιοριστεί ο «εφιάλτης της αυτονομίας» για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Στην Ολλανδία, ο πρώτος σταθμός βρίσκεται σε συγκρότημα γραφείων στην πόλη Amersfoort, κοντά σε έξοδο αυτοκινητοδρόμου. Συνολικά το δίκτυο θα αποτελείται από 40 σταθμούς ταχείας φόρτισης, κάτι που σημαίνει ότι η πλειονότητα των οδηγών θα απέχει μόλις 30 km από έναν τέτοιο. Ο πρώτος σταθμός στη Γαλλία τοποθετήθηκε σε ένα σουπερμάρκετ στην πόλη Haguenau της Αλσατίας. Επελέγη η συγκεκριμένη επαρχία της Γαλλίας, καθώς οι τοπικές αρχές επιχορηγούν με επιπλέον 5.000 ευρώ την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, πέραν δηλαδή του μπόνους των 5.000 ευρώ που δίνει η γαλλική κυβέρνηση. Και στη Γαλλία, το δίκτυο θα περιλαμβάνει 40 σταθμούς ταχείας φόρτισης.

Κατά την εκδήλωση παράδοσης των δύο πρώτων σταθμών, έγινε επίδειξη της διαδικασίας με τις μπαταρίες του Nissan Leaf να φορτίζονται κατά 80% σε 30 λεπτά.[nggallery id=124]