Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τριπλά γενέθλια για την Alfa Romeo

Ελλάδα 10:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τριπλά γενέθλια για την Alfa Romeo

ΝΕΑ

Τριπλά γενέθλια για την Alfa Romeo

ΝΕΑ

Τη συμπλήρωση 50 ετών από την παρουσίαση της Giulia, την έναρξη λειτουργίας της πίστας δοκιμών του Balocco και τη δημιουργία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Registro Italiano Alfa Romeo (RIAR), γιορτάζει φέτος η ιταλική εταιρεία. Η Giulia αποτέλεσε σημείο αναφοράς στα 100 χρόνια ιστορίας της Alfa Romeo, συνδυάζοντας τη μοναδική σχεδίαση με απολαυστική οδική συμπεριφορά και υψηλή τεχνολογία. Με περισσότερες από ένα εκατομμύριο πωλήσεις, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εμπορικές επιτυχίες της ιταλικής φίρμας.

Advertisement
Advertisement

Οι φίλοι της Alfa Romeo είχαν την ευκαιρία να τιμήσουν τη Guilia στις 24 Ιουνίου στο Balocco, την πίστα δοκιμών που επίσης συμπληρώνει φέτος μισό αιώνα ύπαρξης. Εκεί αναπτύχθηκαν και δοκιμάστηκαν όλα τα επόμενα μοντέλα. Η νέα Giulietta Quadrifoglio Verde ήταν ένα από τα αυτοκίνητα που ξεκίνησαν από το Balocco με προορισμό την Αγγλία για να λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η ομάδα της Alfa Romeo είχε την ευκαιρία να συναναστραφεί με μέλη των σωματείων φίλων της εταιρείας από τις 7 συμμετέχουσες χώρες – Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο και Βρετανία – και να καταγράψει όλη την δράση τους, καθώς και το φεστιβάλ, μέσω εικόνων και βίντεο που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα goodwood.alfaromeo.com, όπως επίσης και στο λογαριασμό Twitter της Giulietta twitter.com/alfa_giulietta.

Την 50η του επέτειο γιόρτασε και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Registro Italiano Alfa Romeo, ένα από τα δύο επίσημα σωματεία φίλων της μάρκας μαζί με το Scuderia del Portello. Η εν λόγω ένωση δημιουργήθηκε το 1962 και έχει σήμερα περίπου 2.000 μέλη, έναν από τους ωραιότερους και σπανιότερους στόλους οχημάτων και ένα ετήσιο πρόγραμμα γεμάτο με εκδηλώσεις στην Ιταλία και το εξωτερικό. Το RIAR γιόρτασε το μισό του αιώνα ζωής στις 23 Ιουνίου στην Κρεμόνα, σε μια τοποθεσία όπου το 1924 έκανε το νικηφόρο ντεμπούτο της η «P2», η πρώτη Alfa Romeo που κέρδισε παγκόσμιο τίτλο.[nggallery id=199]

Advertisement
Advertisement