Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Τριάντα χρόνια Opel Corsa

Ελλάδα 3:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τριάντα χρόνια Opel Corsa

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Τριάντα χρόνια Opel Corsa

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η 30η Αυγούστου του 2012 ήταν μία σημαντική ημέρα για την Opel αφού αποτέλεσε τη 30η επέτειο από την έναρξη παραγωγής του Corsa. Εφαλτήριο αυτής ήταν το 1982, στο εργοστάσιο Figueruelas στη Σαραγόσα της Ισπανίας, το οποίο κατασκευάστηκε για να «γεννήσει» το πρώτο σύγχρονο μικρό αυτοκίνητο της γερμανικής μάρκας. Μέχρι το 1982, το συμπαγές Kadett ήταν το εισαγωγικό μοντέλο της μάρκας. Με την άφιξη του μικρότερου και ακόμα πιο προσιτού Corsa A, το Opel εισήλθε σε μία νέα κατηγορία με αυξανόμενη δημοτικότητα και άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία 30 χρόνια, σχεδόν 12 εκατομμύρια Corsa τεσσάρων διαφορετικών γενεών έχουν κατασκευαστεί και πουληθεί στην Ευρώπη. Μέχρι και τον Αύγουστο του 2012, το Ισπανικό εργοστάσιο της Σαραγόσα  είχε κατασκευάσει 9,3 εκατομμύρια μονάδες, με το εργοστάσιο στο Έισενμπαχ της Γερμανίας να συνεισφέρει με άλλα δυόμιση εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Οι παραπάνω αριθμοί, καθιστούν το Corsa ως το δημοφιλέστερο δημιούργημα της Opel. Αυτή  τη στιγμή έχει μερίδιο πάνω από 28% στις συνολικές πωλήσεις της γερμανικής μάρας, με αποτέλεσμα να είναι το δεύτερο σε πωλήσεις μοντέλο της, ακολουθώντας σε μικρή απόσταση το Astra (περίπου 30%).

Από το 2008, το 3θυρο Corsa κατατάσσεται συνεχώς πρώτο στην κατηγορία Β 3θ hatchback στη Δυτική Ευρώπη με μερίδιο 18%. Συνολικά, το Corsa (3θ και 5θ) είναι αυτή τη στιγμή Νο 3 στη Δυτική Ευρώπη στην κατηγορία Β με μερίδιο μεγαλύτερο του 10%. Στην Ελλάδα είναι 1ο και σε Γερμανία, Βρετανία και Βέλγιο κατέχει τη 2η θέση στις αντίστοιχες κατηγορίες. Στην Ισπανία και την Ολλανδία, το Corsa είναι Νο3 στην κατηγορία.
[nggallery id=433]

Advertisement
Advertisement