Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τρία μίνι… ΜΙΝΙ

Ελλάδα 18:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τρία μίνι… ΜΙΝΙ

ΝΕΑ

Τρία μίνι… ΜΙΝΙ

ΝΕΑ

Τρία διαφορετικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα βρίσκονται στο στόλο των οχημάτων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Πρόκειται για τηλεκατευθυνόμενα μοντέλα MINI, τα οποία έχουν κλέψει την παράσταση στο Ολυμπιακό Στάδιο κατά τη διάρκεια των αγωνισμάτων του στίβου. Τα τρία μίνι… ΜΙΝΙ αποτελούν πιστά αντίγραφα του πραγματικού μοντέλου σε κλίμακα 1/4.

Advertisement
Advertisement

Αποστολή τους είναι να επιστρέφουν τα ακόντια, τους δίσκους, τις σφύρες και τις σφαίρες στους αθλητές, αμέσως μετά τις ρίψεις τους. Κάθε ένα θα κάνει τετράωρη βάρδια ημερησίως, καλύπτοντας περίπου 6 km. Μετά τις 9 ημέρες αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς και άλλες τόσες στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, θα επιστρέψουν στη βάση τους, για να ξεκουραστούν πριν την επόμενη αθλητική τους παρουσία.

Τα τρία μίνι MINI έχουν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 10 PS και η εμβέλεια δράσης τους φθάνει τα 100 m από τον χειριστή τους. Έχουν μήκος 1.100 mm και βάρος 25 kg. Εξοπλίζονται με διπλούς αεριζόμενους δίσκους, αμορτισέρ για σκληρές συνθήκες και ειδικά ελαστικά για γρασίδι. Μπορούν να μεταφέρουν φορτίο 8 kg, δηλαδή είτε δύο ακόντια, είτε ένα δίσκο, μία σφύρα ή μία σφαίρα. Οι μπαταρίες διαρκούν για 35 λεπτά συνεχούς λειτουργίας και φορτίζονται πλήρως σε 80 λεπτά.

Ο Όμιλος BMW είναι ο επίσημος προμηθευτής οχημάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και μεταξύ άλλων παρέχει 200 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εκ των 160 BMW ActiveE και 40 MINI E.[nggallery id=277]

Advertisement
Advertisement