Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το video με τη νέα McLaren Spider

Ελλάδα 14:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το video με τη νέα McLaren Spider

ΝΕΑ

Το video με τη νέα McLaren Spider

ΝΕΑ

Εντυπωσιακά πλάνα της νέας McLaren MP4-12 C Spider στην πίστα και το δρόμο, περιλαμβάνει το video που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική εταιρεία κατασκευής supercars. Το διθέσιο μοντέλο επιδόσεων με την ανοιγόμενη σκληρή οροφή φέρει τον ίδιο κινητήρα με την κλειστή McLaren, τον αναβαθμισμένο 3.8 V8 με τα 625 PS και τα 61,2 kgm ροπής από τις 3.000 έως τις 7.000 rpm. Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω του 7τάχυτου SSG κιβωτίου, διπλού συμπλέκτη. Η μέση κατανάλωση παραμένει στα 11,7 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 στα 279 g/km.

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες παραδόσεις στους τυχερούς ιδιοκτήτες θα γίνουν τον προσεχή Νοέμβριο. Το εντυπωσιακό με την 12C Spider είναι ότι παρά την ιδιαιτερότητα της κατασκευής, διατηρεί στο ακέραιο τα δυναμικά χαρακτηριστικά της κλειστής έκδοσης. Και αυτό διότι το μοντέλο της McLaren είχε σχεδιαστεί εξαρχής ως cabrio, οπότε το πλαίσιο του δεν χρειάστηκε επεμβάσεις για τη βελτίωση της ακαμψίας. Έτσι, το βάρος είναι μεγαλύτερο κατά μόλις 40 kg, λόγω της τοποθέτησης του μηχανισμού για το άνοιγμα της οροφής. Τα 100 km/h έρχονται από στάση σε 3,1 sec (όπως στην MP4-12C), ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ανεπαίσθητα από τα 333 στα 329 km/h.

Η σκληρή οροφή ανοίγει και κλείνει μέσω ενός διακόπτη στο κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται εντός 17 sec. Ο μηχανισμός λειτουργεί και εν κινήσει, αρκεί η ταχύτητα να μην ξεπερνά τα 30 km/h. Ηλεκτρονικά ελέγχεται και το πίσω παράθυρο. Με ανοικτή την οροφή περιορίζει τους στροβιλισμούς του αέρα στην καμπίνα των επιβατών, ενώ με κλειστή την οροφή ο οδηγός μπορεί να το κατεβάσει ώστε να ακούει τον ήχο του V8 twin turbo. Και βέβαια, η 12C Spider εξοπλίζεται με σύστημα προστασίας των δύο επιβατών σε περίπτωση ανατροπής.

Ο εξοπλισμός του βρετανικού supercar θα εμπλουτιστεί και με προαιρετικό σύστημα ανύψωσης του αμαξώματος κατά 40 mm μπροστά και κατά 25 mm πίσω, ώστε να περνά πάνω από ανωμαλίες του οδοστρώματος, για ταχύτητες έως 60 km/h. Οι παραγγελίες έχουν ήδη αρχίσει, με βασική τιμή στη Μεγάλη Βρετανία τις 195.500 λίρες.

Advertisement
Advertisement