Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Rapid ντύνεται… Sport (upd)

Ελλάδα 0:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Rapid ντύνεται… Sport (upd)

ΝΕΑ

Το Rapid ντύνεται… Sport (upd)

ΝΕΑ

Η παρουσία της Skoda στην έκθεση Worthersee 2013, στο Ράιφνιτζ της Αυστρίας, γεννά ένα μεγάλο ερωτηματικό: Θα δημιουργήσουν οι Τσέχοι έκδοση RS και στο Rapid; Γνωρίζουμε ότι το sedan των 4,48 m προβάλλει ως τα μεγάλα του ατού την προσιτή τιμή και τους… ατελείωτους χώρους. Το ίδιο όμως δεν ισχύει και με τη μεγαλύτερη Octavia;

Advertisement
Advertisement

Όπως λοιπόν η Skoda δημιουργεί την κορυφαία RS στην Octavia, ίσως το ίδιο συμβεί και στην περίπτωση του Rapid. Στο ετήσιο ραντεβού με επίκεντρο sport και βελτιωμένα αυτοκίνητα πραγματοποιείται και η συνάντηση GTI, από τις 8 έως τις 12 Μαΐου. Εκεί λοιπόν η θυγατρική της Volkswagen παρουσιάζει σε παγκόσμια πρεμιέρα το Rapid Sport.

Το 4θυρο μοντέλο ξεχωρίζει από τη διχρωμία κόκκινου και γκρι στο αμάξωμα αλλά και τις  ζάντες αλουμινίου. Το εμπρός μέρος του Rapid εκπέμπει την απαραίτητη «αγριάδα» χάρη στις μεγάλες εισαγωγές αέρα και το σπόιλερ, ενώ τα φουσκωμένα φτερά φιλοξενούν τους μεγάλους τροχούς των 19 ιντσών. Πίσω υπάρχει διπλή απόληξη της εξάτμισης, ενώ στο εσωτερικό ο χαρακτήρας του συγκεκριμένου Rapid  τονίζεται από το sport τιμόνι και θα καθίσματα της Recaro.

Θεωρούμε σχεδόν σίγουρο ότι στη Skoda επεξεργάζονται τα σενάρια για δημιουργία Rapid RS. Το θέμα είναι πώς ένα τέτοιο μοντέλο δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στη μεγαλύτερη Octavia RS. Ίσως λοιπόν όταν – με το καλό – φθάσει στη γραμμή παραγωγής να μην φέρει το 2λιτρο TSI των 220 PS, αλλά τον μικρότερο 1.8 με ισχύ κοντά στα 180 PS.

Advertisement
Advertisement

Για όλες τις νεότερες πληροφορίες μείνετε συντονισμένοι στο NewsAuto.gr, το site που αποκαλύπτει τα μελλοντικά σχέδια των εταιρειών.[nggallery id=2533]