Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το FCX Clarity δεν είναι μόνο… αυτοκίνητο

Ελλάδα 3:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το FCX Clarity δεν είναι μόνο… αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Το FCX Clarity δεν είναι μόνο… αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Ως κινητή γεννήτρια ηλεκτρισμού μπορεί να λειτουργεί το Honda FCX Clarity! Στο πλαίσιο της παρουσίασης ενός ηλιακού σταθμού παραγωγής  υδρογόνου στις εγκαταστάσεις της στη Σαϊτάμα, η ιαπωνική εταιρεία έκανε μία επίδειξη των φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών της. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος του προγράμματος δοκιμών ηλεκτρικών οχημάτων και η Honda έχει εφοδιάσει το συγκεκριμένο μοντέλο με ειδική πρίζα που κειτουργεί ως παροχή ισχύος 9 kW.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για την πρώτη εγκατάσταση στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, ενός ολοκληρωμένου συστήματος παραγωγής, αποθήκευσης και διανομής υδρογόνου με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Ένα σύστημα ηλεκτρόλυσης νερού υψηλής πίεσης, το οποίο έχει αναπτύξει η Honda, παράγει το υδρογόνο.  Χωρίς μηχανικό συμπιεστή, το σύστημα είναι σχεδόν αθόρυβο και πολύ αποδοτικό ενεργειακά. Με ενέργεια από τον ήλιο και το δημόσιο δίκτυο ηλεκτρισμού, το σύστημα μπορεί να παράγει 1,5kg υδρογόνου μέσα σε 24ώρες, που παρέχει στο FCX Clarity αυτονομία σχεδόν 150km!