Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Clio αποκαλύπτεται σιγά-σιγά

Ελλάδα 2:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Clio αποκαλύπτεται σιγά-σιγά

ΝΕΑ

Το Clio αποκαλύπτεται σιγά-σιγά

ΝΕΑ

Μείνετε συντονισμένοι στο NewsAuto.gr για να δείτε πρώτοι το νέο Clio και να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Μία ημέρα πριν την αποκάλυψη της τέταρτης γενιάς του γαλλικού μικρού, η Renault έδωσε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία χαμηλής ανάλυσης, στην οποία φαίνεται η σιλουέτα του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Clio θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά σε 5θυρο αμάξωμα, όμως η κλίση της οροφής, τα μικρά πλαϊνά παράθυρα και οι κρυμμένες στην τρίτη κολώνα χειρολαβές των πίσω θυρών, του χαρίζουν όψη τρίθυρου μοντέλου. Από τη φωτογραφία μπορούμε να διακρίνουμε επίσης τις έντονες ακμές στο αμάξωμα αλλά και τα φουσκωμένα «φτερά».

Οι πλέον ενδιαφέρουσες παρουσίες στη γκάμα των κινητήρων είναι ο 3κύλινδρος 0.9 turbo με 90 PS, ο 1.2 turbo με 115 PS, ενώ αργότερα θα λανσαριστεί και η έκδοση RS (η οποία εμφανίστηκε με καμουφλάζ στο Goodwood) με 1.6 turbo και περισσότερα από 200 PS.

Το κοινό θα έχει την πρώτη οπτική επαφή με το γαλλικό μοντέλο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Παρίσι, με την έναρξη των παραδόσεων να ακολουθεί αμέσως μετά. Μέσα στο 2013 θα ακολουθήσει το station wagon, ίσως και έκδοση crossover, με κίνηση όμως μόνο στον εμπρός άξονα, για διατήρηση του κόστους σε χαμηλά επίπεδα.

Advertisement
Advertisement

Για το 2013 προγραμματίζεται και πολυτελής έκδοση του Clio, στα πρότυπα της σειράς DS της Citroen. Όπως επιβεβαίωσε ο γενικός διευθυντής της Renault, Carlos Tavares, θα ονομάζεται Initiale Paris και θα κατασκευάζεται στη Γαλλία.