Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το C-MAX και με τον 1.0 EcoBoost

Ελλάδα 12:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το C-MAX και με τον 1.0 EcoBoost

ΝΕΑ

Το C-MAX και με τον 1.0 EcoBoost

ΝΕΑ

Νέα δυναμική θα εμφανίσουν από το φθινόπωρο τα C-MAX και Grand C-MAX, καθώς θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη με τον μικρό EcoBoost κινητήρα των 1.000 cc. Ο βραβευμένος ως «Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς» για το 2012, θα εξοπλίσει τα μεσαία πολυμορφικά της Ford, τόσο στην έκδοση με τα 100 PS όσο και σε αυτή με τα 125 PS.

Advertisement
Advertisement

Η Ford δηλώνει μεικτή κατανάλωση 5,1 lt./100 km και εκπομπές CO2 117 g/km για το C-MAX, με τις αντίστοιχες τιμές για το Grand C-MAX να είναι 5,2 lt./100 km και 119 g/km. «Ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι εξαιρετικά δημοφιλής στο νέο Focus, οπότε ήταν λογικό να τον προσφέρουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα στα C-MAX και Grand C-MAX», σχολίασε ο Roelant de Waard, αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ, Πωλήσεων και Σέρβις της Ford Ευρώπης.

Ο 3κύλινδρος 1.0 EcoBoost χρησιμοποιεί turbo, απευθείας ψεκασμό και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής για να προσφέρει την ισχύ ενός μεγαλύτερου σε χωρητικότητα κινητήρα, διατηρώντας παράλληλα την κατανάλωση σε χαμηλά επίπεδα. Κατασκευάζεται στα εργοστάσια της Κολωνίας και της Κραϊόβας στη Ρουμανία. Η Ford εκτιμά ότι έως το 2015 περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα που θα πωλούνται στη γηραιά ήπειρο θα εξοπλίζονται με τη σειρά κινητήρων EcoBoost (διαθέσιμη επίσης ως 1.6 και 2.0).

Τα ευρωπαϊκά C-MAX και Grand C-MAX κατασκευάζονται στη μονάδα παραγωγής της Βαλένθια και θα εφοδιάζονται πλέον με το σύστημα επικοινωνίας SYNC αλλά και βοηθήματα τελευταίας τεχνολογίας (όπως ενημέρωσης για ακούσια αλλαγή λωρίδας ή αυτόματης αναγνώρισης των πινακίδων οδικής κυκλοφορίας).

Advertisement
Advertisement