Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το 2017 αναμένεται το SUV της Lamborghini

Ελλάδα 5:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το 2017 αναμένεται το SUV της Lamborghini

ΝΕΑ

Το 2017 αναμένεται το SUV της Lamborghini

ΝΕΑ

Εκτός και αν στα σχέδια της Lamborghini είναι να παραπλανήσει τον ανταγωνισμό, το SUV επιδόσεων της ιταλικής εταιρείας δεν θα κυκλοφορήσει στους δρόμους πριν το 2017. Όπως είχαμε γράψει στο NewsAuto.gr από τις 10 Απριλίου, η Lamborghini έχει κατοχυρώσει το όνομα Deimos (ο Δείμος στην ελληνική μυθολογία ήταν γιος του Άρη και τη Αφροδίτης και ενσάρκωνε τη φρίκη του πολέμου) για κάποιο από τα μελλοντικά της μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Ίσως πρόκειται για το πρωτότυπο SUV, ένα μοντέλο που είδαν πρόσφατα στη Νέα Υόρκη πελάτες και στελέχη της εταιρείας και θα παρουσιαστεί επίσημα στις 23 Απριλίου στην έκθεση του Πεκίνου. Κυκλοφόρησαν μάλιστα στο διαδίκτυο ορισμένες ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες, μία εκ των οποίων σας παρουσιάζουμε. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamborghini, Stephan Winkelmann, ανέφερε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ότι είναι αναγκαία η παρουσία και τρίτου μοντέλου στην γκάμα του κατασκευαστή supercar προκειμένου η εταιρεία να καταστεί κερδοφόρα. «Ένα SUV θα είναι το πρώτο μοντέλο της Lamborghini για καθημερινή χρήση. Όχι μόνο για σαββατοκύριακα και εκδηλώσεις σε πίστες. Θα μας δώσει την ευκαιρία να κερδίσουμε νέους πελάτες».

Σύμφωνα με τον Winkelmann, η μητρική Volkswagen ενδέχεται να αποφασίσει εντός του έτους αν η Lamborghini θα κατασκευάσει ένα SUV. «Συνήθως απαιτείται διάστημα 48 μηνών από εκείνο το σημείο μέχρι το νέο όχημα να φθάσει στις αντιπροσωπείες, οπότε η νέα Lamborghini δεν θα είναι διαθέσιμη πριν το 2017».

Τόσο η Lamborghini όσο και η Bentley θα χρησιμοποιήσουν για τα μελλοντικά τους SUV την πλατφόρμα του VW Group, πάνω στην οποία… πατούν τα Audi Q7, VW Touareg και Porsche Cayenne.

Advertisement
Advertisement