Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πρώτο 9τάχυτο κιβώτιο σε Land Rover

Ελλάδα 23:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρώτο 9τάχυτο κιβώτιο σε Land Rover

ΝΕΑ

Το πρώτο 9τάχυτο κιβώτιο σε Land Rover

ΝΕΑ

Σε συνεργασία με τον κατασκευαστή συστημάτων μετάδοσης ZF, η Land Rover θα παρουσιάσει στην προσεχή έκθεση της Γενεύης το πρώτο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων σε επιβατικό αυτοκίνητο. Το ZF 9HP σχεδιάστηκε για να συνδυάζεται με εγκάρσια τοποθετημένους κινητήρες και με γνώμονα τον περιορισμό της κατανάλωσης και των ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Το νέο κιβώτιο της ZF υπόσχεται παράλληλα βελτίωση της απόκρισης του κινητήρα κατά την επιτάχυνση, ποιοτικότερες αλλαγές σχέσεων, ενώ η μακριά τελική σχέση διατηρεί χαμηλά τις στροφές λειτουργίας του κινητήρα και άρα περιορίζει το θόρυβο στις υψηλές ταχύτητες. Παράλληλα, η πρώτη σχέση είναι ακόμη πιο κοντή για αύξηση των δυνατοτήτων κίνησης εκτός δρόμου αλλά και ρυμούλκησης ενός σκάφους.

Διαθέτει μάλιστα και λειτουργία μνήμης. Όταν π.χ. ο οδηγός επιλέξει κατέβασμα τη στιγμή που το αυτοκίνητο κινείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα, το σύστημα μετάδοσης θα πραγματοποιήσει την αλλαγή σχέσης όταν η ταχύτητα πέσει στο σωστό επίπεδο. Μέσα στα επόμενα χρόνια θα το δούμε να εξοπλίζει τόσο Land Rover όσο και Range Rover.[nggallery id=1955]