Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πρωτοποριακό Honda UNI-CUB

Ελλάδα 4:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρωτοποριακό Honda UNI-CUB

ΝΕΑ

Το πρωτοποριακό Honda UNI-CUB

ΝΕΑ

Η Honda πειραματίζεται εδώ και χρόνια με τον τομέα της ρομποτικής και σήμερα παρουσιάζει ένα όχημα που συνδυάζει τα επιτεύγματα της σε αυτό τον τομέα, εφαρμοσμένα στον τομέα της αυτοκίνησης μέσω του UNI-CUB. Πρόκειται για μία συσκευή προσωπικής μετακίνησης που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την αρμονική συνύπαρξη του χρήστη με τον περιβάλλοντα χώρο του. Με συμπαγείς διαστάσεις και άνετη σέλα, το UNI-CUB παρέχει ελευθερία κινήσεων προς όλες τις κατευθύνσεις αντίστοιχη με το ανθρώπινο βάδισμα.

Advertisement
Advertisement

Ενσαρκώνοντας την εξέλιξη της συσκευής προσωπικής μετακίνησης U3-X που η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε προ τριετίας, το UNI-CUB υιοθετεί την αποκλειστική τεχνολογία ελέγχου ισορροπίας της Honda και το πρώτο στον κόσμο ομοιοκατευθυντικό σύστημα περιστροφής τροχού (Honda Omni Traction Drive System).

Οι τεχνολογίες αυτές επιτρέπουν στο χρήστη να ελέγχει την ταχύτητα, να κινείται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, να στρίβει και να σταματά, όλα με απλή μετατόπιση του βάρους του. Επειδή ο χρήστης κινείται ελεύθερα εμπρός, πίσω, πλάγια και διαγώνια, μπορεί να ελίσσεται γρήγορα και εύκολα μέσα στο πλήθος.

Επιπλέον, οι συμπαγείς διαστάσεις του UNI-CUB επιτρέπουν στο χρήστη να ακουμπά τα πόδια του στο έδαφος και να παραμένει στο ίδιο ύψος με τους πεζούς. Αυτό σημαίνει ότι συνυπάρχει αρμονικά με τον περίγυρο, ενώ κινείται ελεύθερα και άνετα σε εσωτερικούς χώρους και ανάμεσα σε άλλα άτομα που βρίσκονται εν κινήσει.
Από τον προσεχή Ιούνιο, η Honda θα δοκιμάσει το νέο της δημιούργημα σε ειδικό δοκιμαστικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο της Ιαπωνίας για τις Αναδυόμενες Επιστήμες και την Καινοτομία. Εκτός από τη βιωσιμότητα της συσκευής UNI-CUB για χρήση σε εσωτερικούς χώρους, το project θα διερευνήσει τις πρακτικές εφαρμογές της σε διαφορετικά περιβάλλοντα στην Ιαπωνία και άλλες χώρες.

Advertisement
Advertisement

Η τεχνολογία ελέγχου ισορροπίας που χρησιμοποιήθηκε, αποτελεί τμήμα της οικογένειας τεχνολογιών Honda Robotics, που βασίζεται στην έρευνα για τα ανθρωποειδή ρομπότ της Honda, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός σε όλους ASIMO.
Οι διαστάσεις του UNI-CUB είναι 520x345x745 mm (μήκος/πλάτος/ύψος), φέρει μπαραρία ιόντων λιθίου, έχει μέγιστη ταχύτητα 6 χιλιομέτρων την ώρα ενώ στα 6 χιλιόμετρα ορίζεται και η αυτονομία του.