Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πιο παλιό εν ζωή Ford (video)

Ελλάδα 2:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πιο παλιό εν ζωή Ford (video)

ΝΕΑ

Το πιο παλιό εν ζωή Ford (video)

ΝΕΑ

Ένα Model A, με έτος κατασκευής το 1903, επέστρεψε στην ιδιοκτησία της Ford. Θεωρείται το παλαιότερο αυτοκίνητο της αμερικάνικης εταιρείας που έχει επιβιώσει. Το αγόρασε πρόσφατα μέσω δημοπρασίας ο εκτελεστικός Πρόεδρος της Ford, Μπιλ Φορντ, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης το 2013 των 150 χρόνων από τη γέννηση του Χένρι Φορντ. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέβαλε το ποσό των 264.000 δολαρίων.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο κόκκινο Model A εκτιμάται ότι είναι το τρίτο αυτοκίνητο της Ford, το οποίο μαζί με τα άλλα δύο πουλήθηκαν στις 13 Ιουλίου του 1903. Τα μετρητά, ύψους 1.320 δολαρίων, βοήθησαν την εταιρεία να συνεχίσει τις δραστηριότητές της, καθώς στα ταμεία της υπήρχαν λιγότερα από 250 δολάρια. «Το όραμα του προγόνου μου για προσιτά και αξιόπιστα αυτοκίνητα εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να μας καθοδηγεί», δήλωσε ο Μπιλ Φορντ.

Στην ιστοσελίδα www.henryford150.com, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν σημαντικές λεπτομέρειες από τη ζωή του ανθρώπου που εμπνεύστηκε και δημιούργησε την πρώτη γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων, με το θρυλικό Model T. Η Ford έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων μέσα στο 2013, για να τιμήσει τον ιδρυτή της.[nggallery id=1251]