Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα πρώτα κοινά μοντέλα GM/PSA

Ελλάδα 17:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα πρώτα κοινά μοντέλα GM/PSA

ΝΕΑ

Τα πρώτα κοινά μοντέλα GM/PSA

ΝΕΑ

Την οριστική συμφωνία των δύο πλευρών για την παραγωγή των πρώτων αυτοκινήτων που θα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα, ανακοίνωσαν η General Motors και η PSA Peugeot Citroen. Οι δύο κολοσσοί στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν προχωρήσει σε στρατηγική συνεργασία, με τις κοινές δράσεις να ανέρχονται στο ποσόν των 2 δισ. δολαρίων ετησίως.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, υπεγράφησαν τρεις συμφωνίες για αντίστοιχα project πλατφόρμας οχημάτων. Η πρώτη αφορά ένα μικρομεσαίο πολυμορφικό για τις Opel/Vauxhall και ένα crossover της ίδιας κατηγορίας με το σήμα της Peugeot. Η δεύτερη συνεργασία θα οδηγήσει στην παραγωγή ενός μικρότερου (του B segment) πολυμορφικού και για τους δύο ομίλους. Τέλος, οι δύο πλευρές θα εξελίξουν από κοινού ένα σουπερμίνι χαμηλών ρύπων τόσο για τις Opel/Vauxhall όσο και για τις Peugeot/Citroen.

Στόχος είναι τα πρώτα οχήματα να λανσαριστούν στην ευρωπαϊκή αγορά το 2016, αλλά και να διαφοροποιούνται τόσο σχεδιαστικά όσο και στα οδηγικά τους χαρακτηριστικά. Μελλοντικά θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιπες κοινές δράσεις των δύο εταιρειών. Παραμένει όμως αμφίβολο αν θα προκύψει και μεσαίο οικοενειακό για τις τρεις μάρκες, δηλαδή το νέο Insignia για την Opel, το νέο C5 για τη Citroen και το επόμενο 508 για τη Peugeot. Έγινε επίσης γνωστό, ότι θα συνεργαστούν στην εξέλιξη της επόμενης γενιάς των μικρών και οικονομικών κινητήρων βενζίνης, με αφετηρία τα σημερινά σύνολα του γαλλικού ομίλου.[nggallery id=1292]

 

Advertisement
Advertisement