Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σύστημα MyKey στο νέο Fiesta (video)

Ελλάδα 1:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σύστημα MyKey στο νέο Fiesta (video)

ΝΕΑ

Σύστημα MyKey στο νέο Fiesta (video)

ΝΕΑ

Ο γιος σας δανείζεται το αυτοκίνητο και εσείς ανησυχείτε για την ασφάλειά του; Η Ford έχει τη λύση και την προσφέρει στο νέο Fiesta. Το σύστημα MyKey έρχεται στην Ευρώπη και επιτρέπει στους γονείς να περιορίζουν π.χ. τη μέγιστη ταχύτητα του οχήματος και να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια. Οι ιδιοκτήτες του νέου σουπερμίνι της Ford με το MyKey μπορούν επίσης να μειώνουν τη μέγιστη ένταση του ηχοσυστήματος και να αποτρέπουν την απενεργοποίηση ηλεκτρονικών βοηθημάτων, όπως το ESP.

Advertisement
Advertisement

Η τεχνολογία MyKey επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του Fiesta να προγραμματίζουν το δεύτερο κλειδί του αυτοκινήτου, θέτοντας ορισμένους περιορισμούς. Ο πιο συνήθης είναι ο περιορισμός της μέγιστης ταχύτητας, όμως υπάρχουν πολλές ακόμη δυνατότητες: το ηχοσύστημα απενεργοποιείται πλήρως αν ο οδηγός και οι επιβάτες δεν φορούν τις ζώνες ασφαλείας, η προειδοποιητική ένδειξη για άδειο ρεζερβουάρ εμφανίζεται νωρίτερα. Παράλληλα, αποτρέπεται η απενεργοποίηση του Active City Stop, του συστήματος αποτροπής συγκρούσεων με μικρή ταχύτητα.

Έρευνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν δείξει ότι οδηγοί κάτω των 25 εμφανίζουν διπλάσια πιθανότητα να εμπλακούν σε θανάσιμο τροχαίο δυστύχημα. «Οι γονείς γνωρίζουν ότι οι έφηβοι είναι ειδικοί σε έναν τομέα: να βρίσκουν τρόπο να μπαίνουν σε μπελάδες», δήλωσε ο επικεφαλής του MyKey για την Ευρώπη, Πίτερ Πάτζελτ. «Το MyKey επιτρέπει στους γονείς να θέτουν περιορισμούς στους νέους οδηγούς και να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Μπορεί οι νέοι να μη το βλέπουν θετικά, όμως αλλάζουν γνώμη όταν αντιλαμβάνονται ότι με αυτό το σύστημα οι γονείς τους εμπιστεύονται τα κλειδιά του αυτοκινήτου».

Το MyKey αποτελεί μέρος του συστήματος ασφάλειας και επικοινωνίας SYNC στο νέο Fiesta. Παρουσιάστηκε αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και η Ford σχεδιάζει να το προσφέρει σε όλα τα μοντέλα της ευρωπαϊκής της γκάμας μέχρι το 2015. Δείτε στο video πώς λειτουργεί το MyKey.[nggallery id=1046]

Advertisement
Advertisement