Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεχίζει τις δοκιμαστικές πτήσεις η Honda

Ελλάδα 4:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεχίζει τις δοκιμαστικές πτήσεις η Honda

ΝΕΑ

Συνεχίζει τις δοκιμαστικές πτήσεις η Honda

ΝΕΑ

Η Honda Aircraft Company έδωσε το παρών της στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο & Έκθεση Επιχειρηματικής Αεροπλοΐας (EBACE), που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη  και ανακοίνωσε την πρώτη πτήση του τέταρτου αεροσκάφους της πτητικών δοκιμών, του «F3», ενώ ταυτόχρονα παρουσίασε τις κυριότερες προϊοντικές βελτιώσεις στα συστήματα ελέγχου πτήσης και διαχείρισης καμπίνας του HondaJet. Η παρθενική πτήση του έλαβε χώρα στις 4 Μαΐου του 2012, με το F3 βαμμένο σε έντονο κίτρινο και λευκό χρώμα, να απογειώνεται από τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Honda Aircraft Company στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Piedmont Triad του Greensboro, Β. Καρολίνα.

Advertisement
Advertisement

«Η Honda Aircraft προχωρά δυναμικά με στόχο την πιστοποίηση του HondaJet και την παράδοση του αεροσκάφους στους πελάτες. Έχουμε υποσχεθεί να προσφέρουμε το πιο προηγμένο ελαφρύ τζετ στους πελάτες μας. Βελτιώνουμε συνεχώς τα προϊοντικά χαρακτηριστικά ώστε να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες τους, κάτι που αποδεικνύεται και από τις σημερινές βελτιώσεις του προϊόντος. Επιπλέον τα επιτεύγματά μας στις δοκιμές και την παραγωγή και η πρόοδος στην προετοιμασία για τη λειτουργική ένταξη επιβεβαιώνουν τη δέσμευση της Honda να προσφέρει μία απαράμιλλη εμπειρία ιδιοκτησίας στους πελάτες», δήλωσε ο Μιτσιμάσα Φουτζίνο, Πρόεδρος & CEO της Honda Aircraft Company.

Από εκεί και πέρα, οι Ιάπωνες αποτελούν τον πρώτο κατασκευαστή που ανακοίνωσε και παρουσίασε σχέδια για μία νέα διάταξη οθόνης 60/40 βασισμένης στο σύστημα Οθονών Πληροφοριών Πτήσεων Garmin® G3000 για το HondaJet. Αυτή η αναβάθμιση προσφέρει στους χειριστές ευκολότερη πρόσβαση και ορατότητα σε πρόσθετες πληροφορίες πτήσεων σε συνοπτική μορφή, κάτι που συμβάλλει στη βελτιωμένη αναγνώριση πτητικών καταστάσεων και την ασφάλεια. Ο χειριστής και ο βοηθός του μπορούν να επιλέγουν και να βλέπουν περισσότερες πληροφορίες σε συγκεντρωτική μορφή που χρησιμοποιεί το 40% του πλάτους μιας μεγάλης οθόνης υψηλής ανάλυσης 14 ιντσών του G3000.

Η Honda Aircraft παρουσίασε κι ένα νέο Σύστημα Διαχείρισης Καμπίνας – Cabin Management System (CMS), ενώ αναβάθμισε το εσωτερικό του αεροσκάφους παραγωγής. Το νέο CMS επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν κάποια ασύρματη κινητή συσκευή, όπως μία ταμπλέτα ή ένα smartphone, για να βλέπουν πληροφορίες πτήσεων σε πραγματικό χρόνο και να ελέγχουν το φωτισμό, τη θερμοκρασία, τη μουσική και τις σκιάδια των παραθύρων στην καμπίνα του HondaJet, κάτι που αναβαθμίζει τα επίπεδα άνεσης και παραγωγικότητας.

Advertisement
Advertisement

Τέλος, η Honda Aircraft ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η κατασκευή του πρώτου εξομοιωτή πτήσης πλήρους κίνησης Επιπέδου D του HondaJet, στην παραγωγική μονάδα της FlightSafety® International.
[nggallery id=142]