Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συμφωνία PSA-Renault για δίκτυο φόρτισης

Ελλάδα 20:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συμφωνία PSA-Renault για δίκτυο φόρτισης

ΝΕΑ

Συμφωνία PSA-Renault για δίκτυο φόρτισης

ΝΕΑ

Ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης είναι το περιορισμένο (ανύπαρκτο στην Ελλάδα) δημόσιο δίκτυο φόρτισης. Στη Γαλλία εκτός από την παροχή κινήτρων για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων φροντίζουν και για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Οι δύο μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας, η PSA Peugeot-Citroen και η Renault υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας μαζί με το γαλλικό Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Advertisement
Advertisement

Το πρωτόκολλο προβλέπει τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για ένα μεγάλο και ενιαίο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων. Οι οδηγοί θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλους τους σταθμούς φόρτισης, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης τους: δήμος, χώρος στάθμευσης, εταιρεία παροχής ενέργειας κλπ. Ο εντοπισμός του πλησιέστερου σταθμού φόρτισης θα γίνεται μέσω του συστήματος πλοήγησης ή των smartphone.

Τα τέσσερα μέλη του προγράμματος GIREVE θα αναζητήσουν και νέους συνεργάτες, ώστε το δίκτυο να εξαπλωθεί ακόμη περισσότερο, τόσο εντός της Γαλλίας όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πρώτη αποστολή του προγράμματος είναι η χαρτογράφηση όλων των σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη γαλλική επικράτεια.

Πριν λίγες ημέρες, ο υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας, Αρνό Μοντεμπούργκ, έφθασε στα Ηλύσια Πεδία για το υπουργικό συμβούλιο στο δεξί κάθισμα του ηλεκτρικού Renault Zoe, με ξεκάθαρο στόχο να προωθήσει τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων.[nggallery id=680]

Advertisement
Advertisement