Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο Παρίσι το νέο 208 GTi

Ελλάδα 3:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο Παρίσι το νέο 208 GTi

ΝΕΑ

Στο Παρίσι το νέο 208 GTi

ΝΕΑ

Σχεδιαστικά πιστή στο εικονιζόμενο πρωτότυπο 208 GTi, το οποίο παρουσιάστηκε πριν λίγους μήνες στη Γενεύη, θα είναι η έκδοση παραγωγής. Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, η παγκόσμια πρεμιέρα του sport μοντέλου της Peugeot έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Σεπτεμβρίου, στη διεθνή έκθεση του Παρισιού.

Advertisement
Advertisement

Το «καυτό» τρίθυρο σουπερμίνι θα εξοπλίζεται από το γνωστό 1.6 THP, τον turbo κινητήρα με τα 156 PS που έχουν εξελίξει από κοινού η PSA Peugeot-Citroen και η BMW. Παραμένει όμως άγνωστο αν θα κυκλοφορήσει και σε ισχυρότερη έκδοση, με ιπποδύναμη κοντά στα 200 PS, όπως δηλαδή συμβαίνει με το RCZ. Ο γενικός διευθυντής της Peugeot Μ. Βρετανίας, Tim Zimmerman, δήλωσε στο Autocar ότι ο στόχος δεν είναι ένα μοντέλο που θα αντιπαρατεθεί με το Clio RS, αλλά ένα αυτοκίνητο φιλικό και στην καθημερινή χρήση.

Οι εμφανείς διαφορές σε σχέση με το απλό 208 θα αφορούν τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τους διαφορετικούς προφυλακτήρες, τη διπλή απόληξη της εξάτμισης αλλά και τις ανάλογες «πινελιές» στην καμπίνα των επιβατών.[nggallery id=245]