Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στη Γενεύη το νέο Lexus IS

Ελλάδα 6:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στη Γενεύη το νέο Lexus IS

ΝΕΑ

Στη Γενεύη το νέο Lexus IS

ΝΕΑ

Οι δοκιμές εξέλιξης για την επόμενη γενιά του IS συνεχίζονται και ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» ένα από τα πρωτότυπα αυτοκίνητα. Ο εκπρόσωπος της Lexus στη μεσαία κατηγορία θα υιοθετήσει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρείας, θα αποκτήσει ακόμη πιο πολυτελές εσωτερικό και – το σημαντικότερο – θα κυκλοφορήσει και ως υβριδικό. Το λανσάρισμα του νέου IS στην ευρωπαϊκή αγορά προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2013, λίγο μετά την πρεμιέρα στη Γενεύη.

Advertisement
Advertisement

Η Lexus φρόντισε τον περασμένο Σεπτέμβριο να μας αποκαλύψει τα πρώτα στοιχεία για το υβριδικό σύστημα του IS, παρουσιάζοντας στο Παρίσι το LF-CC. Στο πρωτότυπο μεσαίο coupe συνδυαζόταν ο 4κύλινδρος 2.5 βενζινοκινητήρας με ηλεκτρικό μοτέρ. Η θυγατρική της Toyota δεν είχε ανακοινώσει την ισχύ, όμως θα ξεπερνά τα 208 PS του σημερινού μοντέλου. Παράλληλα, η μέση κατανάλωση και οι εκπομπές ρύπων θα μειωθούν δραστικά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η γκάμα του επόμενου IS – εκτός από το sedan και το cabrio – θα διευρυνθεί με έκδοση coupe αλλά και ένα μεσαίο SUV. Ένα ερωτηματικό έχει τοποθετηθεί δίπλα στην πιθανότητα λανσαρίσματος διαδόχου του IS-F, του αντιπάλου της BMW M3 με τον 5λιτρο κινητήρα των 423 PS.[nggallery id=920]