Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην παραγωγή το 2014 το compact Infiniti

Ελλάδα 9:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην παραγωγή το 2014 το compact Infiniti

ΝΕΑ

Στην παραγωγή το 2014 το compact Infiniti

ΝΕΑ

Στις 2 Μαΐου σας είχαμε ενημερώσει για τα σχέδια ενίσχυσης της γκάμας της Infiniti με νέα μοντέλα. Πλέον γνωρίζουμε ότι αυτό στην κατηγορία των premium μικρομεσαίων θα κατασκευάζεται σε συνεργασία με την Magna Steyr. Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για την συναρμολόγηση ενός μελλοντικού πολυτελούς μικρομεσαίου μοντέλου, το οποίο θα τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας της Infiniti. Η παραγωγή του αυτοκινήτου θα αρχίσει το 2014, λογικά στην Αυστρία.

Advertisement
Advertisement

«Το νέο μοντέλο αντιπροσωπεύει μία σημαντική ευκαιρία για την Infiniti προκειμένου να προσελκύσει νέους πελάτες σε σημαντικές αγορές, όπως αυτή της δυτικής Ευρώπης», δήλωσε ο Andy Palmer, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Nissan και υπεύθυνος για την Infiniti. Στο δελτίο Τύπου δεν αναφέρονται λεπτομέρειες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του μοντέλου, σύμφωνα όμως με πληροφορίες θα βασίζεται σχεδιαστικά στο εικονιζόμενο Etherea, ένα πρωτότυπο που έκανε πρεμιέρα πέρυσι στη Γενεύη.

Έχοντας κατά νου τη στρατηγική συνεργασία της Renault-Nissan Alliance με την Daimler, μπορούμε να εικάσουμε ότι το μελλοντικό πολυτελές μικρομεσαίο της Infiniti θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα (MFA) με τη νέα A-Class, έναν δηλαδή από τους κυριότερους αντιπάλους του.