Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σπορ… διάκριση για τη 4C!

Ελλάδα 22:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σπορ… διάκριση για τη 4C!

ΝΕΑ

Σπορ… διάκριση για τη 4C!

ΝΕΑ

Η Alfa Romeo 4C κατέκτησε τον τίτλο του «Καλύτερου Σπορ Αυτοκινήτου του 2013» στην τέταρτη χρονιά του διαγωνισμού που διοργανώνει η ισπανική οικονομική εφημερίδα «El Economista». Του Πάνου Σεϊτανίδη (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Το ιταλικό μοντέλο πήρε πάνω από το 50% των ψήφων των αναγνωστών, σε online ψηφοφορία. Ο τίτλος αυτός, δεν είναι ο πρώτος, πράγμα… ιδιαίτερο για ένα μοντέλο που ακόμα δεν έχει λανσαριστεί στην αγορά!

Η Alfa Romeo 4C προέρχεται κατευθείαν από το πρωτότυπο που προκάλεσε το θαυμασμό στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2011, κατακτώντας τρία σημαντικά βραβεία: το «AutoBild Design Award» (2011, Γερμανία), το «Design Award for Concept Cars & Prototypes» (2012, Ιταλία) και το «Most Exciting Car of 2013″ του περιοδικού “What Car?» (2013, Μ. Βρετανία).

Η Alfa Romeo 4C είναι εμπνευσμένη από την εκατόχρονη παράδοση της ιταλικής μάρκας και προβάλλει όλα τα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν διαχρονικά. Τα ακρωνύμια 8C και 6C στις δεκαετίες των 1930s και 1940s ήταν διακριτικά αυτοκινήτων – αγωνιστικών και εκδόσεων δρόμου – που έπαιρναν ισχύ από τον δυνατό 8κύλινδρο και τον καινοτόμο 6κύλινδρο κινητήρα.
[nggallery id=1792]
Η 4C επιτυγχάνει με την αρχιτεκτονική και την κατασκευή της το λόγο ισχύος/βάρους ενός αυθεντικού supercar, λιγότερο από 4 κιλά/ίππο, εστιάζοντας ωστόσο όχι μόνο στη μέγιστη ιπποδύναμη, αλλά και στον περιορισμό του βάρους, ώστε να εξασφαλίζεται μέγιστη ευελιξία και κορυφαία απόδοση.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιασμένη από τους μηχανικούς της Alfa Romeo, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Maserati στη Μόντενα και χρησιμοποιεί τεχνολογίες και υλικά που προέρχονται από την 8C Competizione – ανθρακονήματα, αλουμίνιο, πίσω κίνηση – καθώς και τεχνολογίες από τα τελευταία μοντέλα της Alfa Romeo, αναβαθμισμένες ώστε να ενισχύουν ακόμα περισσότερο το σπορ χαρακτήρα της.

Αυτό γίνεται απολύτως σαφές από τον εξ ολοκλήρου αλουμινένιο κινητήρα βενζίνης άμεσου ψεκασμού 1750 Turbo, το σύστημα μετάδοσης διπλού ξηρού συμπλέκτη  Alfa TCT και τον επιλογέα Alfa DNA με την νέα πρωτοποριακή επιλογή Race.

Η Alfa Romeo 4C θα είναι διαθέσιμη στις αγορές μέσα στο 2013 και θα είναι το αυτοκίνητο που θα φέρει ξανά την Alfa Romeo στην αγορά των ΗΠΑ, συμβάλλοντας έτσι στο παγκόσμιο πλάνο ανάπτυξης της μάρκας.