Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε δύο χρόνια το ηλεκτρικό Infiniti

Ελλάδα 10:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε δύο χρόνια το ηλεκτρικό Infiniti

ΝΕΑ

Σε δύο χρόνια το ηλεκτρικό Infiniti

ΝΕΑ

Νεότερα στοιχεία για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Infiniti έδωσε μέσω του facebook η θυγατρική της Nissan. Απαντώντας σε ερωτήσεις του κοινού, η Ντενίζ Μπάρφους, υπεύθυνη του τμήματος Μάρκετινγκ για το πρωτότυπο LE, επιβεβαίωσε ότι η έκδοση παραγωγής θα είναι έτοιμη το 2014. Αρχικά θα κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ αργότερα θα φθάσει και στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Το 4θυρο ηλεκτρικό μοντέλο της Infiniti θα βασίζεται στο εικονιζόμενο LE Concept, το οποίο έκανε πρεμιέρα στην έκθεση της Νέας Υόρκης, τον περασμένο Απρίλιο. Δανείζεται τεχνολογία από το Leaf της Nissan και φέρει εσωτερικό από το… μέλλον. Τα στελέχη του κατασκευαστή πολυτελών αυτοκινήτων επιμένουν ότι σχεδιαστικά η έκδοση παραγωγής δεν θα απέχει σε μεγάλο βαθμό από το πρωτότυπο μοντέλο.

Την κίνηση στο LE Concept χαρίζει ένας ηλεκτροκινητήρας ισχύος 134 PS, ενώ η ροπή των 33,2 kgm είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χαρίζουν στο sedan των 4,73 m αυτονομία 160 km. Το εσωτερικό «ξεχειλίζει» από τεχνολογία. Οι δύο οθόνες αφής στην κεντρική κονσόλα θα ενημερώνουν τον οδηγό για την αυτονομία του οχήματος, τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης και το χρόνο που απομένει για τη φόρτιση.

[nggallery id=279]

Advertisement
Advertisement