ΝΕΑ

Πότε θα δούμε το 7θέσιο Picasso;

Ελλάδα 17:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε θα δούμε το 7θέσιο Picasso;

ΝΕΑ

Πότε θα δούμε το 7θέσιο Picasso;

ΝΕΑ

Πριν καλά – καλά αρχίσει να κυκλοφορεί στους ευρωπαϊκούς δρόμους το νέο C4 Picasso, η Citroen είναι έτοιμη να παρουσιάσει και την μεγάλη έκδοση του πολυμορφικού της, το Grand C4 Picasso. Άλλωστε αρκετές κατασκοπευτικές φωτογραφίες – όπως αυτή που σας παρουσιάζουμε – δείχνουν το 7θέσιο πολυμορφικό χωρίς καμουφλάζ.

Advertisement
Advertisement

Σε σχέση με το 5θέσιο μοντέλο, διαφορές υπάρχουν μόνο μετά την τρίτη κολώνα, με τα πίσω φωτιστικά σώματα σχήματος «C» να θυμίζουν… μαγνήτη και να συγκεντρώνουν αντικρουόμενες απόψεις. Το αυτοκίνητο της Citroen θα παρουσιαστεί στο κοινό το Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη και στην Ελλάδα θα το υποδεχτούμε τους πρώτους μήνες του 2014.

Παρά τις μεγαλύτερες διαστάσεις, η νέα πλατφόρμα ΕMP2 του Ομίλου Peugeot-Citroen συμβάλλει σε σημαντική εξοικονόμηση βάρους σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του μοντέλου. Έτσι, δημοσιεύματα στη Γαλλία αναφέρουν ότι η γκάμα των diesel θα περιλαμβάνει και την έκδοση του 1.6 e-HDi με τα 92 PS. Βέβαια, δεδομένου του όγκου και του χαρακτήρα του Grand C4 Picasso, πιο «λογική» επιλογή θα είναι η έκδοση του ίδιου κινητήρα με τα 115 PS.

Στα σύνολα που καταναλώνουν βενζίνη, θα δούμε βέβαια τον 1.6 THP με τα 156 PS και τον 1.6 VTi με ισχύ 120 PS. Μέσα στο 2014 θα κάνει την εμφάνισή του και ο νέος 3κύλινδρος turbo με χωρητικότητα 1,2 lt. και απόδοση 130 PS.[nggallery id=2719]

Advertisement
Advertisement