Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα έρθει το νέο Grand Cherokee;

Ελλάδα 6:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα έρθει το νέο Grand Cherokee;

ΝΕΑ

Πότε θα έρθει το νέο Grand Cherokee;

ΝΕΑ

Με ανανεωμένη εμφάνιση και πιο… γήινους κινητήρες, το Grand Cherokee θα αρχίσει από τον προσεχή Ιούλιο την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στην Ελλάδα αναμένεται προς τα τέλη του 2013, χωρίς να έχουν οριστικοποιηθεί οι εκδόσεις που θα εισάγονται.

Advertisement
Advertisement

Το μεγάλο SUV της Jeep επανασχεδιάστηκε λοιπόν, κερδίζοντας μία πιο ελκυστική και ταυτόχρονα δυναμική εμφάνιση. Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί η μάσκα-σήμα κατατεθέν της Jeep, ενώ στο πνεύμα της εποχής τα φώτα ημέρας είναι τεχνολογίας LED. Επεμβάσεις έγιναν  στον μπροστινό προφυλακτήρα, ενώ στην «ουρά» του αυτοκινήτου φιγουράρουν οι νέες απολήξεις της εξάτμισης.

Ανανεωμένο είναι και το εσωτερικό, με νέο τριάκτινο τιμόνι, διαφορετική διάταξη των κουμπιών στην κονσόλα και ποιοτικότερα υλικά. Ξεχωρίζει η μεγάλη (8,4 ιντσών) οθόνη αφής για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας UConnect και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 7 ιντσών. Σημαντική είναι η αναβάθμιση του εξοπλισμού ασφαλείας, ο οποίος περιλαμβάνει πληθώρα αερόσακων, αλλά και συστήματα όπως αυτά για την αποφυγή σύγκρουσης με το προπορευόμενο όχημα ή ανατροπής, Hill-ascent Control, Hill-descent Control.

Πιο δημοφιλής κινητήρας (για την περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη Ευρώπη) θα είναι ο νέος 3λιτρος V6 turbodiesel, ο οποίος αποδίδει 250 PS και 58,1 kgm ροπής στις 2.000 rpm. Η μέση κατανάλωση της δικίνητης έκδοσης σε συνδυασμό με το νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο εκτιμάται στα 7,5 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων στα 198 g/km. Θα υπάρχει και έκδοση με μικρότερη ισχύ και συγκεκριμένα 190 PS.

Advertisement
Advertisement

Θα προσφέρονται και τρεις επιλογές για όσους επιμένουν στους βενζινοκινητήρες, οι οποίοι συνεργάζονται επίσης με το ίδιο 8άρι κιβώτιο. Πρόκειται για τον 3.6 V6 (με 286 PS και μεικτή κατανάλωση 10,4 lt/100 km), τον 5.7 V8 (ισχύος 352 PS και κατανάλωσης 13 lt/100 km) κυλίνδρων και τον κορυφαίο 6.4 HEMI V8. Ο τελευταίος εξοπλίζει την έκδοση επιδόσεων SRT, προσφέροντάς της ισχύ (468 PS) και επιδόσεις (0-100 σε 5 sec και τελική 257 km/h). Οι δύο V8 φέρουν σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων για περιορισμό της κατανάλωσης και των ρύπων.

Προαιρετικά, το Grand Cherokee μπορεί να παραγγελθεί με την αερανάρτηση Quadra-Lift, η οποία μειώνει την απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος, βελτιώνοντας την αεροδυναμική του απόδοση.[nggallery id=2596]