Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προς συγχώνευση Peugeot-Citroen με Opel;

Ελλάδα 22:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προς συγχώνευση Peugeot-Citroen με Opel;

ΝΕΑ

Προς συγχώνευση Peugeot-Citroen με Opel;

ΝΕΑ

Το γύρο της Ευρώπης κάνουν τα τελευταία 24ωρα φήμες που θέλουν τη General Motors και τη γαλλική PSA να εξετάζουν τη συγχώνευση της Opel με τις Peugeot/Citroen, προκειμένου οι τρεις εταιρείες να επιστρέψουν στην κερδοφορία. Την είδηση μετέδωσαν αρκετά ειδησεογραφικά πρακτορεία – ανάμεσά τους και το Reuters – επικαλούμενα πληροφορίες από πηγές που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Advertisement
Advertisement

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εξετάζονται όλες οι εναλλακτικές λύσεις: Οι Γάλλοι να αγοράσουν την Opel, οι Αμερικάνοι να αποκτήσουν τις Peugeot/Citroen, ή τέλος οι τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες να συγχωνευτούν, δημιουργώντας μία νέα εταιρεία. Τόσο η Opel όσο και οι δύο γαλλικές μάρκες έχουν πληγεί σημαντικά από την ύφεση, καθώς εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την ευρωπαϊκή αγορά.

Μέχρι στιγμής πάντως καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει σχολιάσει τα δημοσιεύματα. Τον περασμένο Φεβρουάριο η General Motors και η PSA Peugeot Citroen ανακοίνωσαν την έναρξη μακροπρόθεσμης και ευρείας στρατηγικής συνεργασίας, προκειμένου να τονωθεί η ανταγωνιστικότητά τους στην ευρωπαϊκή ήπειρο.[nggallery id=755]

 

Advertisement
Advertisement

Θέλεις να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο; Με τη Volkswagen Bank μπορείς!