Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρεμιέρα για το Lexus IS στο Ντιτρόιτ

Ελλάδα 18:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα για το Lexus IS στο Ντιτρόιτ

ΝΕΑ

Πρεμιέρα για το Lexus IS στο Ντιτρόιτ

ΝΕΑ

Αντλώντας έμπνευση από το εικονιζόμενο πρωτότυπο LF-CC, η νέα γενιά του Lexus IS θα κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο στην έκθεση του Ντιτρόιτ. Όπως αναφέρει η εταιρεία στο λιτό δελτίο Τύπου, η σχεδίαση του μεσαίου πολυτελούς sedan έχει επηρεαστεί και από το supercar LFA, ενώ και το εσωτερικό είναι εντελώς νέο. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στη γκάμα θα προστεθούν – πέραν του sedan και του cabrio – αμάξωμα coupe αλλά SUV.

Advertisement
Advertisement

Παρουσιάζοντας στο Παρίσι το LF-CC concept τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Lexus έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία για το υβριδικό σύστημα που θα κάνει πρεμιέρα στο νέο IS 300h. Ένας 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας – χωρητικότητας 2,5 lt – συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνολική ισχύς δεν είναι γνωστή, όμως θα ξεπερνά κατά πολύ τα 208 PS του σημερινού μοντέλου. Παράλληλα, η μέση κατανάλωση και οι εκπομπές ρύπων θα μειωθούν δραστικά, με το στόχο να είναι κάτω από 100 g/km! Παράλληλα όμως, τα 100 km/h θα έρχονται σε περίπου 8,5 sec.

Το λανσάρισμα του νέου IS στην ευρωπαϊκή αγορά προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2013, ενώ παραμένει ερωτηματικό αν θα δούμε και το διάδοχο του IS-F, του αντιπάλου της BMW M3 με τον 5λιτρο κινητήρα των 423 PS.[nggallery id=1163]