Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πιο «πράσινη» η οδηγική απόλαυση BMW

Ελλάδα 3:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πιο «πράσινη» η οδηγική απόλαυση BMW

ΝΕΑ

Πιο «πράσινη» η οδηγική απόλαυση BMW

ΝΕΑ

Η BMW καθιστά πιο οικολογικό το «αποτύπωμά» της στο περιβάλλον, αυξάνοντας από το προσεχές καλοκαίρι τα μοντέλα της με κινητήρες Euro 6. Σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα με βενζινοκινητήρες τεχνολογίας TwinPower Turbo θα πληρούν τις σχετικές προδιαγραφές. Το ίδιο θα ισχύει για τη γκάμα της σειράς Μ αλλά και τις 6κύλινδρες εκδόσεις της Ζ4. Ταυτόχρονα, θα λανσαριστούν επιπλέον τετρακίνητες εκδόσεις στις Σειρές 1 και 3.

Advertisement
Advertisement

Η τετρακίνηση xDrive θα είναι διαθέσιμη προαιρετικά σε 5 επιπλέον μοντέλα. Πρόκειται για την τρίθυρη και την πεντάθυρη 118d,  την 318d sedan και την 318d Touring όπως και την κορυφαία 3άρα diesel, την 335d sedan με το 6κύλινδρο σύνολο των 313 PS. Το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων θα διατίθεται σε μοντέλα από όλη τη γκάμα της BMW. Επιπλέον, στις Σειρές 1, 3 και 6 θα συνδυάζεται με το νέο σύστημα Launch Control, για αυξημένη πρόσφυση και καλύτερη συμπεριφορά κατά την επιτάχυνση από στάση.

Τα μοντέλα των Σειρών 1, 3 και 6 που θα διαθέτουν είτε το 8τάχυτο αυτόματο σύστημα μετάδοσης είτε το sport κιβώτιο ίδιου αριθμού σχέσεων, θα επωφελούνται της λειτουργίας ECO PRO. Σε ταχύτητες μεταξύ 50 και 160 km/h ο κινητήρας απεμπλέκεται μόλις ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από γκάζι και δεν πατά το φρένο. Έτσι η BMW «ταξιδεύει» χωρίς να κάνει χρήση του κινητήρα, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση καυσίμου.[nggallery id=2532]