Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Περίοδος δοκιμών για τη νέα Octavia RS

Ελλάδα 13:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Περίοδος δοκιμών για τη νέα Octavia RS

ΝΕΑ

Περίοδος δοκιμών για τη νέα Octavia RS

ΝΕΑ

Έχοντας μπροστά τους πάνω από δύο μήνες έως την αποκάλυψη της νέας Octavia RS στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ (11-14 Ιουλίου), οι άνθρωποι της Skoda συνεχίζουν την εξέλιξη του οικογενειακού μοντέλου επιδόσεων. Το αυτοκίνητο δοκιμών εθεάθη στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, φέροντας περιορισμένο καμουφλάζ.

Advertisement
Advertisement

Αυτό εντοπίζεται κυρίως στον εμπρός προφυλακτήρα, όπου έχουν καλυφθεί οι εισαγωγές αέρα. Αυτοκόλλητα προσπαθούν να μας ξεγελάσουν, εμφανίζοντας προβολείς ομίχλης. Η μικρή πίσω αεροτομή και η διπλή sport απόληξη της εξάτμισης δίνουν τον τόνο στην «ουρά» του αυτοκινήτου.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η Octavia RS θα κυκλοφορήσει και πάλι σε δύο εκδόσεις, βενζίνης και diesel. Η πρώτη θα λανσαριστεί άμεσα, ενώ η δεύτερη με κάποιους μήνες καθυστέρηση, επιτρέποντας στο βενζινοκίνητο μοντέλο να εξασφαλίσει πωλήσεις. Κινητήρας θα είναι ο 2λιτρος TSI με 220 PS, στην ίδια δηλαδή παραλλαγή του με αυτήν του νέου Golf GTi.

Το sedan επιδόσεων της Skoda θα χρειάζεται λιγότερο από 7 sec για να ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 km/h, ενώ θα ξεπερνά σε τελική ταχύτητα τα 250 km/h. Ταυτόχρονα όμως θα προσφέρει και σημαντικά μειωμένη κατανάλωση σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Η ισχύς του 2.0 TDI αναμένεται να αποδίδει 184 PS.

Advertisement
Advertisement

Δεν αποκλείεται να δούμε και τετρακίνητη έκδοση της Octavia RS, υπό τη μορφή μάλλον έκδοσης περιορισμένης παραγωγής. Το σχετικό ενδεχόμενο άφησαν ανοικτό στελέχη της Skoda, θα περιμένουμε πάντως την… ενδοοικογενειακή αντίδραση από την Audi καθώς θα απειληθεί το Α4 quattro.[nggallery id=2487]