Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παγκόσμια πρεμιέρα για το Fiat 500e (video)

Ελλάδα 3:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παγκόσμια πρεμιέρα για το Fiat 500e (video)

ΝΕΑ

Παγκόσμια πρεμιέρα για το Fiat 500e (video)

ΝΕΑ

Πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες σας παρουσιάσαμε αποκλειστικά το νέο ηλεκτρικό Fiat 500e! Τώρα ήρθε η ώρα για την επίσημη πρεμιέρα του, που πραγματοποιήθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Los Angeles στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Φέρει ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 113 PS (83 kW), με τις μπαταρίες ιόντων-λιθίου να εξασφαλίζουν αυτονομία που φτάνει τα 160 χιλιόμετρα σε αστικό κύκλο. Σύμφωνα με τους ιταλούς, το νέο μέλος της γκάμας του Cinquecento που θα ξεκινήσει πωλήσεις στη Καλιφόρνια από τον Μάιο, θα χρειάζεται λιγότερο από τέσσερις ώρες για να φορτίσει τις μπαταρίες του.

Advertisement
Advertisement

Διαθέτει ανασχεδιασμένο σασί και ανάρτηση ενώ οι Ιταλοί έχουν σμιλέψει λίγο το κορμί του, βελτιώνοντας κατά 13% την αεροδυναμική του απόδοση, χάρη σε περισσότερες από 140 ώρες δουλειάς στην αεροδυναμική σήραγγα. Τα παραπάνω, χάρισαν έξτρα αυτονομία της τάξης των 8 χιλιομέτρων.

Στο εσωτερικό διαθέτει νέα TFT οθόνη 7 ιντσών ενώ το σύστημα πλοήγησης της TomTom δίνει στον οδηγό κάθε απαραίτητη πληροφορία για το πότε και το που μπορεί να φορτήσει το όχημα του.
[nggallery id=1123]
«To Fiat 500e αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων που γεμίζει με προτάσεις με πολύ γρήγορο ρυθμό. Προσφέρει το χαρακτηριστικό ιταλικό στιλ, σε συνδυασμό με επιδόσεις και οικονομία αλλά και τεχνολογία μπαταριών που προσφέρει σταθερή απόδοση ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών», δήλωσε σχετικά ο Τιμ Κουνίσκις, επικεφαλής της Fiat στη Βόρεια Αμερική.

Όσο για τη Γηραιά Ήπειρο, δύσκολα θα δούμε το συγκεκριμένο μοντέλο στα μέρη μας. Στο βίντεο που σας παραθέτουμε, δείτε την ειδική εκδήλωση της ιταλικής μάρκας στην Έκθεση του Los Angeles όπου παράλληλα παρουσίασε για το 500L Trekking στο οποίο θα αναφερθούμε σε επόμενο θέμα.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)